Στο τραπέζι βρίσκονται το πώς αλλά και το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις, τη στιγμή που από την Πέμπτη ξεκινά η διάθεση των self tests αποκλειστικά για τους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα, ως ακόμη ένα «όπλο» στη μάχη κατά της πανδημίας.
Εφόσον ληφθεί απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων, ανακοινώσεις ενδεχομένως να υπάρξουν και εντός της ημέρας. Σε αυτή την περίπτωση, στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας μαζί με τον Βασίλη Κικίλια θα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως.

Το δεύτερο θέμα που απασχολεί εντόνως την Επιτροπή είναι το άνοιγμα των Λυκείων στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι για το αν θα πρέπει να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, τις τρεις δηλαδή περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, γι’ αυτό άλλωστε δεν άνοιξε και το λιανεμπόριο.

Κάποιοι επιστήμονες φοβούνται πως, αν τα μεγάλα παιδιά επιστρέψουν στα θρανία μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης, η κινητικότητα θα είναι μεγάλη. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για μία πιθανή διασπορά, ειδικά στις προαναφερθείσες περιοχές.

Post a Comment