Ο εισαγγελέας με την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο στηρίζει τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας - Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης έχει υποστηρίξει ότι το αδίκημα που διέπραξε είναι αυτό της σκοπούμενης σωματικής βλάβης


Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας να καθίσει στο εδώλιο η 36χρονη Έφη προκειμένου να δικαστεί για την επίθεση με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται αμέσως μετά την συμπληρωματική απολογία της κατηγορουμένης κατά την οποία έσπασε τη σιωπή της και ομολόγησε την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα τον Μάιο του 2020. 
Η κατηγορουμένη, ωστόσο, αν και είχε ζητήσει συγγνώμη από το θύμα, δεν αποδέχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά αυτό της σωματικής βλάβης.

Τώρα ωστόσο ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η κατηγορουμένη αναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι η 36χρονη ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα. Ο εισαγγελέας επικαλείται στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού.

Πάντως τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή η μη της 36χρονης σε δίκη τον έχει το συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.Post a Comment