Για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που διαθέτουν μπουφέ απαιτούνται τα εξής:
Τη δυνατότητα να σερβίρονται οι ίδιοι οι πελάτες από τον μπουφέ που λειτουργεί στο ξενοδοχείο καθώς περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων η κυβερνητική απόφαση για τα αναθεωρημένα υγειονομικά πρωτόκολλα στα τουριστικά καταλύματα.

Παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες.
Τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στον μπουφέ.
Υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού (sneeze guards) – εναλλακτικά δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη με την παροχή από το προσωπικό γαντιών μιας χρήσης, τα οποία θα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων, ο οποίος θα βρίσκεται μετά το τέλος του μπουφέ.
 Επίσης απαιτείται η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό που θα παρέχεται από το κατάλυμα πριν και μετά τη χρήση των γαντιών.
Συνιστάται η παράθεση των προϊόντων σε ατομικά σκεύη στον μπουφέ, όπου δεν είναι δυνατό το σερβίρισμα από το προσωπικό.

Στα Πρωτόκολλα επισημαίνεται ότι θεσπίζεται Σήμα Πιστοποίησης με τον τίτλο “Health First”, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος αποδεικνύοντας ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Post a Comment