Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς .

Μέσω του καθηγητή του διοικητικού δικαίου και δικηγόρου του Πάνου Λαζαράτου ,Ένα από τα πλέον «βαριά» ονόματα της νομικής επιστήμης , κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Ο προσφεύγων αφού περιγράφει τα μέτρα φύλαξης επισημαίνει ότι αυξήθηκαν, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του.

Στην αίτηση ακύρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η τελευταία πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (προσβαλλόμενη) είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Και αυτό, γιατί δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη, η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτης.

Τέλος, αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Συνεπώς, σε λίγες ημέρες επιστρέφουν οι αστυνομικοί καθώς υπάρχουν 11 γνωμοδοτικές αποφάσεις απο το Αρχηγείο της ΕΛΆΣ όπως φαίνεται μέσα από έγγραφα που κατέθεσε ο παρουσιαστής μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του 
. Μετά από 3 μήνες θα έπρεπε να επανεξεταστεί το θέμα της φρούρησης κι όχι πριν το τέλος που όριζαν οι αποφάσεις. Έτσι, η πολιτική παρέμβαση θεωρείται άκρως παράνομη. Για την ιστορία, ο παρουσιαστής έχει δεχθεί αρκετές εμπρηστικές επιθέσεις στην οικία του καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV 


Post a Comment