Δείτε ποιο νησί είναι 
Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι των Λειψών έχουν εμβολιαστεί

Στους Λειψούς, ο Φώτης Μάγγος, ο δήμαρχος του νησιού, δηλώνει με περηφάνια ότι υπήρξε «μόνο ένα κρούσμα» κορωνοϊού από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα. «Και αυτό ήταν ενός στρατιώτη που επέστρεψε από την άδεια, όταν βρέθηκε θετικός» είπε. «Κοιτάζουμε την Αθήνα και άλλες πόλεις και συνειδητοποιούμε πόσο ελαφρά μας έχει αγγίξει. Είμαστε σε lockdown, τα καταστήματα και τα σχολεία μας είναι κλειστά, αλλά θα ρίξουμε όλο το βάρος μας στους ανθρώπους που πρόκειται να έρθουν».

Τόσο το νησί αυτό, όπως και η ελληνική οικονομία που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ο Μάγγος είπε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού – με την ονομασία «Ελευθερία» - έχει την συντριπτική υποστήριξη.

Σχεδόν ολόκληρος ο ενήλικος πληθυσμός των 800 ατόμων που ζουν μόνιμα στους Λειψούς έχει εμβολιαστεί. «Το 45% είναι κάτω των 18 ετών, αλλά σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση και 86 άτομα θα κάνουν την δεύτερη δόση αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακούω ότι οι τουριστικές κρατήσεις έχουν ανέβει. Είμαστε πολύ, πολύ ικανοποιημένοι».

Post a Comment