Αγωγή μαμούθ 9.000.000 ευρώ με πολλούς αποδέκτες κατέθεσε ο γνωστός παρουσιαστής και επιχειρηματίας για όλα τα ψεύδη που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα. Ο Μένιος Φουρθιώτης δια των πολλών πληρεξούσιων δικηγόρων του (20 νομικοί) επέλεξε να απαντήσει μέσω αυτών απ΄' ευθείας στη δικαιοσύνη για όλη τη "λάσπη" που έλαβε.
 Με έγγραφα που προσκόμισε στην Ελληνική δικαιοσύνη , αποδεικνύουν την αλήθεια. Μετά από αυτά, ο επιχειρηματίας και παρουσιαστής προσέφυγε στη δικαιοσύνη, δίχως να αποκαλύψει, στην ανάρτησή του στο facebook, σε ποιους και κυρίως σε πόσους κατέθεσε στον καθένα , αγωγή ύψους 9.000.000 ευρώ
Παράλληλα, κατέθεσε αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας ύψους 9.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η αγωγή και η αίτηση αφορούν σε φυσικά πρόσωπα και όχι σε ιδιότητες αυτών.

ΔΕΙΤΕ την ανάρτηση του Μένιου Φουρθιώτη 


Για την ιστορία να θυμίσουμε τα εξής 


Αντιδήμαρχος Ραφήνας: 9 περιπολικά «φυλάνε» τον Φουρθιώτη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΊΔΗ ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:


"Να πω και δυο πράγματα για την περίπτωση του τηλεπαρουσιαστή, απλά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Λοιπόν τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο τον Μάιο του 2020, τον Αύγουστο 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε τον Νοέμβριο τη διάθεση ενός ακόμη για ένα τρίμηνο. Στις 13 Ιανουαρίου – μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Epsilon TV όπου εργάζεται- διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσικλέτας και η επιτήρηση- όχι φύλαξη της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα άργησαν να διατεθούν, δόθηκαν μετά τα μέσα Φεβρουαρίου. 
Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση των μέτρων προστασίας λόγω θέματος Κουφοντίνα. Υπήρχαν επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών και πολλές απειλές σε ΜΜΕ. Τότε αυξήθηκε η συνοδευτική αστυνόμευση με 4ο αστυνομικό, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και διατάχθηκε 24ωρη φύλαξη της οικίας του με 4 άτομα. 
Σας τα είπα αναλυτικά και τα συνοψίζω : Ποτέ δεν φύλαξαν 14 τον τηλεπαρουσιαστή, όπως χαιρέκακα και μονότονα σκορπίζεται από τον ανεμιστήρα της λάσπης. 
Ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Στους 10 από τους 11 μήνες, δηλαδή στο 90% του χρονικού διαστήματος φύλαξης, είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Για λιγότερο από μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο, είχε προσωρινή συνοδευτική φύλαξη από 4 άτομα. Και ναι η αστυνομία διέψευσε. 
Η ΓΑΔΑ συγκεκριμένα, με λιτή και κατηγορηματική ανακοίνωση, διέψευσε τις τερατολογικές δηλώσεις του αντιδημάρχου Πικερμίου, ότι 7 περιπολικά και 2 τεθωρακισμένα φυλάνε τον τηλεπαρουσιαστή. ΠΟΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΟ"

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΝΟΥ ΛΑΖΑΡΑΤΟΥ  


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ


Στην ιστοσελίδα www.documentonews.gr δημοσίευμα-συνέντευξη του, νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020), Ιωάννη Βρούτση, τιτλοφορούμενη «Γιάννης Βρούτσης: 
Ήρθε με μπράβους, και απειλούσε για τα λεφτά που έχασε», το περιεχόμενο της οποίας είναι το κάτωθι: «Ήρθε σε µένα µε µπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Κλοτσούσε πόρτες. Ζητούσε να πληρωθεί τον µήνα που έχασε». Χείµαρρος ήταν ο τέως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Documento. Η εφηµερίδα επικοινώνησε µαζί του προκειµένου να του απευθύνει ερώτηµα σχετικά µε κοµπίνα που φέρεται ότι έστησε ο Μένιος Φουρθιώτης. Συγκεκριµένα, φαίνεται σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες του Documento να εµφάνισε ξαφνικά µεικτές µηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ. Το ίδιο συνέβη και µε πρώην ή νυν συνεργάτες του. 
Με αυτούς τους µισθούς ο Φουρθιώτης µπήκε στο πρόγραµµα «Συν-Εργασία» ώστε να λαµβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος, που κάλυπτε το 60% των µισθών. «Κλοτσούσε πόρτες και απειλούσε» Ο Γ. Βρούτσης στις δηλώσεις που παραχώρησε στο Documento επιβεβαίωσε το γεγονός, χωρίς να κατονοµάσει τον Φουρθιώτη ως ενορχηστρωτή της κοµπίνας. 
Φυσικά όµως τον… φωτογράφισε, αφού η συγκεκριµένη υπόθεση και η εµπλοκή του Φουρθιώτη έχει µερικώς δηµοσιευτεί ήδη από τον περασµένο ∆εκέµβριο. Αλλωστε, όπως µας διεµήνυσε ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν∆, ο… ενορχηστρωτής τον «κρέµασε στα µανταλάκια» – ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται ως ο νεόκοπος εκδότης της εφηµερίδας «Αποκαλυπτικά»… Ο τέως υπουργός κατέθεσε τον περασµένο ∆εκέµβριο τροπολογία προκειµένου να… κλείσει το παράθυρο που υπήρχε στο πρόγραµµα «Συν-Εργασία», το οποίο φέρεται να εκµεταλλεύτηκε ο Φουρθιώτης.
Ο Γ. Βρούτσης, που σχολίασε στο Documento ότι η όλη υπόθεση του απέφερε «τεράστιο κόστος», λίγες ηµέρες µετά αποπέµφθηκε από το κυβερνητικό σχήµα. Είχε µάλιστα προηγηθεί… επίσκεψη του Μ. Φουρθιώτη στο υπουργικό γραφείο του, όπου απαιτούσε, σύµφωνα µε τον τέως υπουργό, να πληρωθεί τα λεφτά που έχασε: «Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο.
Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή». «Το πρόγραµµα “Συν-Εργασία” έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό: δίνει µισθό οποιουδήποτε κόστους ώστε να συντηρηθούν µεγαλοστελέχη σε επιχειρήσεις προκειµένου να µην καταρρεύσει το σύστηµα µέσα στην πανδηµία, αλλά και οι εργαζόµενοι που δουλεύουν σε αυτές να παραµείνουν τις θέσεις τους. Υπάρχει και σε άλλες χώρες. ∆εν είναι τζάµπα λεφτά. Πρόκειται για δάνειο που πληρώνει ο ελληνικός λαός» δήλωσε στο Documento ο Γ. Βρούτσης. «Σκοπιµότητα για να αυξήσει εικονικά τον µισθό του» «Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται µεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζοµένων» ανέφερε. Ξαφνικά, «από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε µένα κάποιος που φώναζε –δεν µπορώ να πω ονόµατα– µε θράσος.
 Ζητούσε να πληρωθεί τον µήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριµένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε µισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήµατα έπαιρναν και άτοµα που ήταν δίπλα του.
Αυτό δείχνει σκοπιµότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον µισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγµα νόµιµο, όµως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν». Επρόκειτο για γεγονός που, όπως σχολίασε, «δεν µπορούσα να το δεχτώ. Οχι ως υπουργός, ως πολίτης. Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Αλλαξα τον νόµο κι έτσι µε το άρθρο 85 του νόµου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούµενος του προγράµµατος δεν µπορεί να λάβει παραπάνω χρήµατα.
Είπα στη Βουλή ότι αυτό το κάνω γιατί διαπίστωσα καταχρηστικές συµπεριφορές. Κανείς δεν ασχολήθηκε µαζί µου τότε».
Σχετικά πάντως µε τον ενορχηστρωτή της κοµπίνας, ο τέως υπουργός Εργασίας αναρωτήθηκε εάν αυτός «πλήρωσε φόρους; Εγιναν οι παρακρατήσεις; ∆ηλώθηκαν αυτά στην καρτέλα του; Πλήρωσε τις εισφορές στον Ε∆ΟΕΑΠ; Ολα αυτά δεν είναι αφορολόγητα. Πρόκειται για χρήµατα που πρέπει να πληρωθούν. Πρέπει να ελεγχθεί και να γίνουν ενέργειες».

ΤΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΣΤΟ FACEBOOK Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ( ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΙΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ)

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, από τον φάκελο με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη προκύπτει ότι ο Μ. Φουρθιώτης και οι δύο συνεργάτες του επιδοτήθηκαν από τον μηχανισμό του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. 
Σημειώνεται ότι για κάθε μισθό 56.000 ευρώ μεικτά, το καθαρό ποσό για τον εργαζόμενο είναι περίπου 34.000 ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα είναι φόροι και μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές.
Σύμφωνα με το υπόμνημα, για κάθε καταβολή έχει αποπληρωθεί στο Δημόσιο το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων, ποσό που προσεγγίζει τα 176.000 ευρώ, όταν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μέσω του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έλαβαν από το κράτος συνολικά 62.400 ευρώ.
Συνεπώς, όπως όλα δείχνουν μέσα από το δημοσίευμα της εφημερίδας ΟΥΔΕΠΟΤΕ  εισέπραξε 200.000 ευρώ ο επιχειρηματίας και παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης 

Τέλος, ο Μένιος Φουρθιώτης  ύστερα από μήνυση που κατέθεσε στον Γιάννη Βρούτση ( όπως σας είχαμε ενημερώσει αποκλειστικά από το sfaknews.gr)  και μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του κατέθεσε αίτηση για έκδοση  εισαγγελικής παραγγελίας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ώστε να παραδοθεί βιντεοληπτικό υλικό, από τις κάμερες ασφαλείας του Υπουργείου Εργασίας,  μέσα και έξω από το γραφείο του πρώην Υπουργού Γιάννη Βρούτση, από όλο το Υπουργείο Εργασίας, την είσοδο του Υπουργείου αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, που να αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίστηκε περί μπράβων κλπ.

Η Εισαγγελική παραγγελία έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα διατάσσοντας το Αρμόδιο Υπουργείο αλλά και τον Κωστή Χατζηδάκη να παραδώσουν στην ΕΛ.ΑΣ, στον Εισαγγελέα,  στον δικηγόρο του Μένιου Φουρθιώτη εντός των 24 ωρών το υλικό. 

Υ.Γ Στο στόχαστρο των δικηγόρων του Μένιου Φουρθιώτη, κατόπιν όλων των εξελίξεων, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία αγωγή - αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης ύψους 9.000.000 ευρώ(ατομικά στον κάθένα εμπλεκόμενο) κατά όσων δημοσιοποίησαν, σχολίασαν, τοποθετήθηκαν, υιοθέτησαν όλες τις ψευδείς πράξεις. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Post a Comment