Το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα έφερε σημαντικές αλλαγές στις μετακινήσεις και στα SMS που πρέπει να αποστέλλονται.
Για τη μετακίνηση σε κατάστημα λιανεμπορίου οι πολίτες πρέπει πλέον να στέλνουν SMS στο 13032, μια υπηρεσία που έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Επιτρέπεται μόνο ένα SMS στο 13032 το 24ωρο
Πρέπει να έχει προηγηθεί επικοινωνία με το κατάστημα και να έχει προγραμματιστεί ραντεβού
Το SMS στο 13032 θα ανοίγει ένα χρονικό «παράθυρο» τριών ωρών για τα ψώνια
Με το SMS στο 13032 επισκεπτόμαστε «μικρά» καταστήματα (όχι εμπορικά/malls, outlets ή εκπτωτικά χωριά)
Το SMS στο 13032 δίνει τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης και τις καθημερινές (δίχως επίσκεψη σε κατάστημα επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα, σε αυτή τη φάση)
Για την επιλογή του click away πληρώνουμε υποχρεωτικά με κάρτα, όχι με μετρητά
Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε κάθε περίπτωση
Μετακινήσεις: Τι ισχύει για τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων

Για κάθε άλλη μετακίνηση ωστόσο -δηλαδή, πλην του λιανεμπορίου- οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το SMS στο 13033. Σε αυτή την περίπτωση εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός μετακίνησης στα 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας για τα εξής:
μετακίνηση σε κατάστημα προμηθειών, όπως τα σούπερ μάρκετ (κωδικός μετακίνησης 2 με SMS στο 13033
μετακίνηση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα (κωδικός μετακίνησης 3 με SMS στο 13033)
Για τον κωδικό μετακίνησης 1, δηλαδή για μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, δεν ισχύει ο χιλιομετρικός περιορισμός. Το όριο των 2 χιλιομέτρων δεν ισχύει, επιπλέον, για τις περιπτώσεις παροχής βοήθειας ή για τη μετάβαση σε τελετή κηδείας ή για την αναγκαία μετακίνηση διαζευγμένων/σε διάσταση γονέων.
Υπενθυμίζεται ότι τα Σαββατοκύριακα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Τις καθημερινές η μετάβαση σε άλλο δήμο είναι επιτρεπτή μόνο για μετακίνηση προς κατάστημα λιανεμπορίου -δηλαδή με το SMS στο 13032, ή για μετακίνηση σε κομμωτήριο – κέντρο περιποίησης νυχιών
Post a Comment