Επτά χρόνια μετά την κωμωδία «Ι-4: Λούφα και Απαλλαγή», ο Βασίλης Κατσίκης αποπειράται μια επιστροφή με ένα ψυχολογικό θρίλερ πολιτικοκοινωνικών διαστάσεων τελευταία ταινία του σκηνοθέτη Βασίλη Κατσίκη, θα πραγματοποιήσει την πανελληνία πρεμιέρα του τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στον κινηματογράφο Αθήναιον (Βασιλίσσης Σοφίας 142) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Horrorant «Fright Nights» που ήδη διεξάγεται στον ίδιο χώρο και θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 18 Μαρτίου.
Αργότερα το «Lurk», που στα ελληνικά έχει βαπτιστεί «Παραμονεύοντας», θα διανεμηθεί στις αίθουσες.
Αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ, το «Lurk» ακολουθεί τους κώδικες των «θρίλερ σε σπίτι» αλλά σύμφωνα με τον δημιουργό του ταυτοχρόνως είναι «ανατριχιαστικά επίκαιρο με την επικρατούσα οικονομική και πολιτικοκοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα». 
Η πλοκή του «Lurk» έχει πάνω-κάτω ως εξής: σε μια εποχή που η κυβέρνηση σκανδάλων διαφθοράς παραιτείται, η Αν (Τες Σπέντζος), σύζυγος και κόρη μεγαλογιατρών, ζει τον απόλυτο φόβο κυνηγημένη από έναν βίαιο άνδρα στην απομονωμένη βίλα της. 
Για να σωθεί πρέπει να παλέψει άγρια μαζί του αλλά και να έρθει αντιμέτωπη με όσα ήξερε ως τότε για τη ζωή της.
Εκτός από την ελληνοκαναδή πρωταγωνίστρια της ταινίας Τες Σπέντζος συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Πίτερ Τζέραλντ και Αρις Αθαν. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ


Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Σταμπολή, η μουσική του Αντώνη Σουσάμογλου και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Κατικαρίδη.

O σκηνοθέτης Βασίλης Κατσίκης με την πρωταγωνίστρια Τες Σπέντζος