Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσει ότι όλοι οι πιστωτές της Ελλάδας θα πάρουν τα χρήματά τους και ταυτόχρονα οι συνταξιούχοι της θα πληρωθούν έγκαιρα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη ρευστότητα, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για σύναψη «λογικών συμφωνιών», οι οποίες θα επιτρέψουν στη χώρα να αναπτυχθεί και να αποπληρώσει τα χρέη της.

«Αυτό το συγκινητικό ενδιαφέρον για τα οικονομικά μας είναι ευπρόσδεκτο (..) Το ηθικό μας καθήκον είναι να κρατήσουμε την Ευρωζώνη ενωμένη. Και για αυτό επενδύουμε οι υπουργοί Οικονομικών τόσο χρόνο μαζί με τους θεσμούς ώστε να διασφαλίσουμε ότι μικρά, ασήμαντα, προβλήματα ρευστότητας, δεν θα διαλύσουν την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Προειδοποίησε δε ότι ο διαμελισμός της Ευρώπης θα ήταν καταστροφή όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ούτε η Άγκελα Μέρκελ ούτε ο Μάριο Ντράγκι θέλουν διάσπαση της Ευρώπης. Θέλουμε μια επιτυχημένη Ευρώπη, μια επιτυχημένη Ευρωζώνη», πρόσθεσε.