Ενα στοιχείο για την προσωπική ζωή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που δεν ήταν έως τώρα γνωστό, αποκάλυψαν δύο σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής στις καταθέσεις τους.Σύμφωνα με τα όσα είπαν, ο 20χρονος είχε ερωτευτεί μία κοπέλα, κάτι που φαίνεται ότι επηρέασε τον ευαίσθητο χαρακτήρα του. Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να σοκάρουν μαρτυρίες από τα βασανιστήρια που περνούσε ο άτυχος νέος στη σχολή του, ενώ στο μικροσκόπιο της αστυνομίας είναι υλικό που παρέδωσε ο ιδιωτικός ερευνητής.

Δύο φίλοι του Γιακουμάκη αποφάσισαν να μιλήσουν για όσα γνώριζαν, ελπίζοντας ότι τα «μυστικά» τους θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύο σπουδαστές φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων, πως ο φίλος τους είχε ερωτευτεί, χωρίς ποτέ να της το ομολογήσει, μία κοπέλα στα Ιωάννινα.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο Βαγγέλης τους είχε εκμυστηρευτεί τον έρωτα του. Όπως φέρονται να έχουν καταθέσει οι δύο σπουδαστές, το γεγονός ότι ο 20χρονος δεν μπόρεσε να βρεθεί σε σχέση με την κοπέλα, βύθισε τον φίλο τους στην στενοχώρια, παρά τις προσπάθειες τους να τον πείσουν πως τίποτε δεν έχει τελειώσει.

Μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, το θέμα τον απασχολούσε ακόμη, αλλά φαινόταν κάθε ημέρα καλύτερα ψυχολογικά. Μάλιστα την ημέρα που εξαφανίστηκε είχαν προγραμματίσει να βγουν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. 
Σύμφωνα πάντα με όσα φέρονται να έχουν καταθέσει οι δυο σπουδαστές, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Το μεσημέρι έφαγαν όλοι μαζί και ανέβηκαν στα δωμάτια για μεσημεριανή ξεκούραση, ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε το μυστήριο της εξαφάνισης.