Όσο κι αν προσπαθούν τα μεγάλα κανάλια  - τηλεοπτικής συνήθειας - να σχεδιάζουν τα πλάνα τους για ψυχαγωγικά προγράμματα, λογαριάζουν, όμως, δίχως τον ξενοδόχο. Εν προκειμένω το τηλεοπτικό κοινό. Εκείνο είναι που αποφασίζει σε ποιον θα δώσει το προβάδισμα προς τη δική του τέρψη. Και απεφάνθη. Ο κύβος ,λοιπόν, ερρίφθη. Η Εκπομπή του "Epsilon", "Αποκαλυπτικά" και ο Μένιος Φουρθιώτης είναι η νέα τηλεοπτική συνήθεια του κοινού.

Ένα πρόγραμμα που σέβεται τον θεατή και δεν προσβάλλει. Οι χειρισμοί τόσο του παρουσιαστή όσο και των συνεργατών του, ακόμη και σε θέματα καίρια, κάνουν τα "Αποκαλυπτικά" ακόμη πιο αξιοπρεπή στο τηλεοπτικό αλμανάκ.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ότι κι αν βάλεις απέναντι του, το κοινό όλο και δίνει το θάρρος στον Μένιο  και τους συνεργάτες του,  να δίνουν το δικό τους αγώνα δίχως αντιπαλότητες και φανφάρες. Κερδίζουν πάντα στα σημεία.
 Ναι, κάθε Σαββατοκύριακο οι τηλεθεάσεις φλερτάρουν με την εκπομπή "Αποκαλυπτικά" και τείνουν να την κάνουν εκπομπή φαινόμενο. 


Είναι αποκάλυψη το πως καταφέρνει ένα νεοσύστατο κανάλι να βάζει το δικό του λογότυπο στα σπίτια των τηλεθεατών και ν αφήνει σε απόσταση και καταϊδρωμένους τους παλιούς σταθμούς.
Το τηλεοπτικό κοινό θέλει αλήθεια. Θέλει ζωντάνια και η εκπομπή "Αποκαλυπτικά" την δίνει απλόχερα με θέματα, ρεπορτάζ αλλά και την αισθητική που την χαρακτηρίζει.


Τέλος, εκείνο που αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός πως ίσως είναι η μοναδική εκπομπή που δεν επιτρέπει στην τηλεόραση να λειτουργεί ως ραδιόφωνο.
Σχεδόν αφήνεις τα πάντα για να την δεις και όχι για να την ακούσεις κάνοντας παράλληλες δραστηριότητες. Συνήθως αυτό συμβαίνει με άλλες εκπομπές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ