Τέταρτη εβδομάδα που ο Μίκαελ Σουμάχερ νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική πρόοδος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει σε κώμα.
Ο καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, Ζαν Μαρκ Οργκογκόζο, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια με τις δηλώσεις του: «Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που βρίσκεται σε κώμα, οι πιθανότητες για βελτίωση της κατάστασής του μειώνονται».
Σύμφωνα με την Daily Mail, το χτύπημα που έχει φέρει τον Σουμάχερ σε αυτή την κατάσταση, ονομάζεται σύνδρομο Αpallic και πως οι πιθανότητες να ξεπεραστεί αυτό είναι πολύ μικρότερες από 50%.
Η ιστοσελίδα format.at αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά από τρεις εβδομάδες από το τραγικό ατύχημα στο σκι του επτάκις πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, οι ελπίδες για μια πλήρη αποκατάσταση λιγοστεύουν».
Με την σειρά της η οικογένεια συνεχίζει να ελπίζει κι ευχαρίστησε όσους βρίσκονται στο πλευρό του, με τα εξής λόγια: «Όλοι το ξέρουμε: είναι ένας μαχητής και δε θα παραιτηθεί. Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από το πλήθος των θερμών ευχών για τον Μίκαελ από όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη. Σας ευχαριστούμε πολύ».
Το τελευταίο 24ωρο νέα δημοσιεύματα κάνουν λόγο όχι για επιδείνωση της κατάστασης, αλλά πως δεν υπάρχει επιστροφή. Ο οργανισμός που είναι γερός θα τον κρατήσει στη ζωή, αλλά δεν αποκλείεται να είναι σε κατάσταση «φυτού».