Ένα δεκαήμερο βαρύ χειμώνα ξεκινάει, από σήμερα δειλά αλλά από την ερχόμενη Τρίτη πιο επιθετικά.
Χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ο παγετός και το τσουχτερό κρύο.

Σήμερα, Κυριακή, ο καιρός θα είναι σε ολόκληρη τη χώρα αίθριος, με παγετό τις νυχτερινές και τις πολύ πρωινές ώρες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη το θερμόμετρο θα δείξει -3, στη Θεσσαλία και την ανατολική χώρα -4 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με ένα διάλειμμα «ζεστασιάς» την ημέρα, όταν το θερμόμετρο θα σημειώσει μια μικρή άνοδο και σε πολλές περιοχές θα αγγίξει τους 9 βαθμούς – στα νησιά ίσως και τους 15.

Από την Τρίτη, φαίνεται πως θα κάνουμε… πρόωρα Χριστούγεννα, αφού η χώρα θα «ντυθεί» στα λευκά.

Στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν βροχές, ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια θα χιονίσει, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τετάρτη ο χιονιάς θα επεκταθεί μέχρι και την Κρήτη. Σε όλη τη χώρα θα χιονίζει ή θα ρίχνει χιονόνερο και -σύμφωνα με τους μετεωρολόγους-αναμένονται πολικές θερμοκρασίες.

Οι βορειάδες θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ ενώ ο παγετός, όπως αναφέρεται στην πρόγνωση, θα είναι ισχυρός.

Οι μετεωρολόγοι διαβλέπουν ότι τα καιρικά φαινόμενα-χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ισχυροί βοριάδες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες- θα παραμείνουν στη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αττικής είναι βέβαιο πως θα δουν τις πρώτες νιφάδες χιονιού, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και σε περιοχές που είναι πιο κοντά στο κέντρο.