Η μικρή Έμιλυ – Έμμα, είναι ένα εξάχρονο κοριτσάκι που θεραπεύτηκε από τη λευχαιμία με έναν ανορθόδοξο τρόπο.
Οι θεράποντες γιατροί της αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό της σύστημα με μια ένεση ενός παραγώγου του ιού HIV.
Οι Καρλ Τζουν και Ντέιβιντ Πόρτερ, γιατροί του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια δοκίμασαν μια άκρως τολμηρή πειραματική θεραπεία, χρησιμοποιώντας μια τροποποιημένη μορφή του ιού HIV, που τελικά τους δικαίωσε. 
Το εξάχρονο κοριτσάκι ήταν ετοιμοθάνατο και λόγω αυτού αποτέλεσε τον τέλειο υποψήφιο για τους δύο γιατρούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην έρευνα για τη θεραπεία θανατηφόρων ασθενειών, μιας και ήταν το τελευταίο και μοναδικό όπλο της να επιβιώσει.
Οι ίδιοι άτυπα ονόμασαν τη θεραπεία «πολεμώντας τη φωτιά με τη φωτιά». «Πρόκειται για μια διαδικασία όπου ρίχνουμε τα κύτταρα του ασθενούς στη μάχη με ιούς serial killers», εξηγεί ο Ντέιβιντ Πόρτερ.
«Ο ιός HIV όμως, έχει πρωτίστως τροποποιηθεί έτσι, ώστε να μη μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια στον οργανισμό που θα τον δεχτεί», συμπληρώνει ο Καρλ Τζουν.
Οι λεγόμενοι «serial killers» κυττάρων, είναι σύμμαχοι του ασθενούς και μπορούν να σκοτώσουν πάνω από 1.000 διαφορετικά καρκινικά κύτταρα ο καθένας υποστηρίζουν οι γιατροί.