Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διενεργεί προανάκριση για την εξιχνίαση των εν λόγω υποθέσεων απάτης και τη σύλληψη των δραστών
Περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικές αρχές, μετά από τρία κρούσματα που σημειώθηκαν το τελευταίο περίπου δίμηνο στο κέντρο της πόλης.
Χθες 66χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας ότι προηγούμενη ημέρα, ενώ βρισκόταν με τον 76χρονο σύζυγό της, στην οικία τους, εμφανίστηκε άγνωστη γυναίκα, αναφέροντας ότι εργάζεται σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, προωθώντας χυμούς.
Στη συνέχεια, η άγνωστη γυναίκα, προσέφερε στους δύο ηλικιωμένους από τον χυμό που υποτίθεται ότι προωθούσε. Σύμφωνα με την καταγγελία της 67χρονης, αφού κατανάλωσαν τον εν λόγω χυμό, έχασαν τις αισθήσεις τους και όταν συνήλθαν την επόμενη μέρα διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί από την οικία τους το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διενεργεί προανάκριση για την εξιχνίαση των εν λόγω υποθέσεων απάτης και τη σύλληψη των δραστών.
Με αφορμή τα προαναφερόμενα περιστατικά και προς αποτροπή εμφάνισης παρεμφερών περιπτώσεων απάτης της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παραθέτει τις  κάτωθι συμβουλές:
  • Να μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Να μην πείθεστε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα και ιδίως να μην προβαίνετε στην κατανάλωση αυτών.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Για περισσότερες συμβουλές μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.astynomia.gr στο πεδίο “Οδηγός του Πολίτη”.