Η μεγάλη ισπανική ιστοσελίδα "Marca" πλέκει το εγκώμιο τουΚώστα Μήτρογλου, συγκρίνει τις επιδόσεις του με του Κριστιάνο Ρονάλντο και τονίζει πως Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Ίντερ ερίζουν για την απόκτηση του.
Το δημοσίευμα έχει τίτλο “Μητρογλυκερίνη” κατά τη... νιτρογλυκερίνη και αφού κάνει μία αναδρομή από την μέχρι τώρα καριέρα του Κώστα Μήτρογλου τονίζει πως “οι αριθμοί του (23 γκολ σε 22 ματς) είναι στο ύψος μόνο του Κριστιάνο Ρονάλντο”.

Οι Ισπανοί επισημαίνουν πως πως ο Γιούργκεν Κλοπ παρακολούθησε τον επιθετικό του Ολυμπιακού στο Βουκουρέστι για λογαριασμό της Ντόρτμουντ, ενώ αναφέρονται στο ενδιαφέρον των Ίντερ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ για την απόκτηση του.

Μάλιστα τονίζεται πως “ο τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης σε θέματα μεταγραφών και αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Χουάνχο Λορένθο, δύσκολα θα μπορέσει να τον κρατήσει πέραν της 30ής Ιουνίου του 2014, παρ' ότι πέρυσι ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2016".

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Μίτσελ ο οποίος αναφέρει: "Δεν είναι ένας επιθετικός που έχει μόνο γκολ. Είναι συντονισμένος, ικανός, με τεχνική και ξέρει να παίζει εκτός περιοχής. Υποπτευόμασταν ότι είχε αυτά τα προσόντα και δουλέψαμε την φυσική του κατάσταση και το "διάβασμα" του παιχνιδιού. Τα κάνει και γι' αυτό τα γκολ του, τα οποία πριν ήταν σχεδόν όλα μέσα από την περιοχή, έρχονται πλέον και με άλλους τρόπους"