Συγκέντρωση πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων στην είσοδο της Ιατρικής Σχολής στο Γουδή και στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, υπό την απειλή αστυνομικών δυνάμενων.
 Οι διοικητικοί απευθύνουν κάλεσμα σε περιφρούρησης της απεργίας τους μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, για 11η εβδομάδα, και την προαναγγελία του υπουργού Παιδείας για εκ νέου προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Οι απεργοί κρατούν πανό στο οποίο γράφουν «Απεργούμε ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση των ΑΕΙ- ΤΕΙ» και σύμφωνα με τους ίδιους στα ιδρύματα όπου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περιφρούρηση, όπως το ΕΜΠ, υπάρχει κατάληψη από φοιτητές.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή τους έθεσαν, από χθες, στη διάθεση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους. Αιτία ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και η άρνησή τους να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό τους έργο παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όπως απειλεί ο υπουργός Παιδείας.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προσφύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

«Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

«Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει, εκ νέου στη Δικαιοσύνη, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.

Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι. Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.