Εξηγήσεις στο πλαίσιο συμπληρωματικής έρευνας, που διενεργείται για τα περιουσιακά του στοιχεία, καλείται να δώσει ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου μετά από απόφαση της επικεφαλής εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου, ως ύποπτος για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες, σε βαθμό κακουργήματος.
Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση αφορά συμπληρωτική έρευνα στη δικογραφία για ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008, για την οποία τόσο ο ίδιος όσο και η συζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα τον Απρίλη του 2013.

Η υπόθεση αφορά το ποσό των περίπου 1,33 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τράπεζας της Ελβετίας και δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, ούτε τα επόμενα έτη. Σημειώνεται ότι εις βάρος του κ. Παπαντωνίου εκκρεμεί ποινική υπόθεση για φοροδιαφυγή για την περίοδο 2000 ως 2010, που εντοπίστηκε μετά από οικονομικό και φορολογικό έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ για τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του.