Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλα 17 άτομα έχουν τραυματιστεί (οι τέσσερις σοβαρά) από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας στη Κοιλάδα των Τεμπών.

Το σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι λίγο πριν τα παλιά διόδια στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ΙΧ με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να προσπεράσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Το όχημα συγκρούστηκε με φορτηγό που κινούνταν στην αντίθετη λωρίδα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να πέσουν πάνω στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός είναι ο 45χρονος οδηγός του ΙΧ.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας. Από αυτούς οι 13 διακομίστηκαν στο Περιφερειακό Νοσοκομείο ενώ οι άλλοι τέσσερις στο Γενικό Νοσοκομείο το οποίο δεν εφημέρευε.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τραυματιών από το ΙΧ, το φορτηγό και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Μετά το δυστύχημα η κυκλοφορία στη περιοχή των Τεμπών διακόπηκε.

Πώς έγινε το δυστύχημα
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 22:00, το Ι.Χ προσπάθησε να προσπεράσει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και «καρφώθηκε» στη νταλίκα, στο αντίθετο ρεύμα. Στη συνέχεια το φορτηγό έπεσε πάνω στο λεωφορείο.

Το φορτηγό, το οποίο είχε βουλγάρικες πινακίδες, κατευθύνονταν προς Λάρισα ενώ το λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη και πρόκειται για το ίδιο σημείο όπου είχε σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα με τους μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας το 2003.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στα δύο ρεύματα με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό και στα δυο ρεύματα.