Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25χρόνια φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας στον Χρήστο Παπάζογλου για τη φρικτή δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου, τα Χριστούγεννα του 2012 στην Ξάνθη.
Η δίκη του «δράκου» της Ξάνθης, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τον διορισμένο συνήγορο υπερασπίσεως του κατηγορούμενου να καταθέτει αίτημα αναβολής ζητώντας την ψυχιατρική εξέταση του πελάτη του. Αίτημα ωστόσο το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την έδρα, με τη δική να ξεκινά κανονικά.

Ο κατηγορούμενος, αμέσως μετά τη σύλληψή του και την ομολογία της φρικτής δολοφονίας της νεαρής κοπέλας είχε κριθεί προφυλακιστέος, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης παρέμενε σιωπηλός. Κατά την απολογία του υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις, αποδίδοντας τις πράξεις του στη μέθη. Συγγενείς της Ζωής Δαλακλίδου κατέθεσαν επίσης για την υπόθεση, αναφέροντας τα όσα είχαν αντικρίσει οι ίδιοι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Το στυγερό έγκλημα είχε συνταράξει το πανελλήνιο, κυρίως λόγω της βιαιότητας του δράστη, ο οποίος αφού κακοποίησε σεξουαλικά το θύμα του, στη συνέχεια το περιέλουσε με βενζίνη και το έκαψε ζωντανό. Αμέσως μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του δράστη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την έδρα.

Μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή το Δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία και 25 χρόνια κάθειρξης για βιασμό και εμπρησμό στον κατηγορούμενο.