Χιόνια στην Πίνδο, βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά και τσουχτερό κρύο είναι το σκηνικό του σημερινού καιρού.

Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δυστυχώς πάλι στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Πίνδου από 700 με 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις που φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν αρχικά να πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, αργότερα όμως θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 12 βαθμούς, στα νοτιότερα ηπειρωτικά από 6 εως 15 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με λίγες νεφώσεις και πιθανότατα να βρέξει στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά εως και 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και ίσως βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού της Πέμπτης
Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια περιμένουμε σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε απλά μόνο λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία ενώ στα σημειωθεί και παγετός νωρίς το πρωί. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από -1εναν εως 12 βαθμούς, στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές από -2 εως 13 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που πυκνώσουν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώσουν, βοριάδες από 3 εως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Προσωρινή βελτίωση του καιρού την Παρασκευή, θα «μουλιάσουμε» πάλι το Σαββατοκύριακο

Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας φαίνεται να είναι η Παρασκευή καθώς και τα φαινόμενα λιγοστεύουν και οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Αυτό σημαίνει οτι θα έχουμε αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Αργότερα όμως οι άνεμοι θα γυρίσουν σε καθαρούς βοριάδες 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ θα σημειωθεί παγετός το βράδυ της Παρασκευής κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -4 με -3 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθουν πάλι τοπικές βροχές ενώ σιγά σιγά με την πάροδο της ημέρας θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα εξακολουθήσουν να πνέουν βοριάδες ενώ σιγά σιγά θα γυρίσουν σε νοτιάδες 4 με 5 μποφόρ.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή.