Η… τακτοποίηση του διαρκούς μετώπου που παραμένει ανοικτό στον χώρο της Κεντροαριστεράς ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη, αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διαμορφωθούν συνθήκες πολιτικής υπεροχής και κυριαρχίας, ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Την πραγματικότξτα αυτή την κατανοούν και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, που πριν από μερικά χρόνια αναμετρήθηκαν για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στη μάχη διαδοχής του Αλέκου Αλαβάνου, με τον Φώτη Κουβέλη να αποχωρεί από την Κουμουνδούρου μετά την ήττα του, και να προχωρεί στην ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η ΔΗΜΑΡ στάθηκε στα πόδια της, απέσπασε κρίσιμες εκλογικές μάζες από τον ΣΥΡΙΖΑ, και στις τελευταίες εκλογές μπήκε στη Βουλή, προσχωρώντας μάλιστα σε κυβέρνηση τριμερούς συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Τη στιγμή που αρκετοί πολιτικοί αναλυτές θεωρούσαν ότι αν ο Φώτης Κουβέλης είχε ακολουθήσει εξαρχής διαφορετική πορεία, την πρωτιά στις εκλογές του 2012 θα την είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα, με τη Δημοκρατική Αριστερά εκτός κυβέρνησης, και τη Ντόρα Μπακογιάννη να έχει μιλήσει ευθέως και με επιμονή για την αναγκαιότητα επιστροφής Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν κρύβει την ενόχλησή του. Και ανθίσταται σθεναρά.

Αποφάσισε λοιπόν να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα “φλερτ” με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στάθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, στη σφοδρή επίθεση που δέχεται ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για το “κάλεσμα Αποστασίας” που του προσάπτει το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό “Action 24″, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:

“Το κάλεσμα Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτική κίνηση, και σε καμία περίπτωση αποστασία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ σε μια αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.