«Απαγορευτική» θα είναι από νωρίς σήμερα το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας από τις δυο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών.

Με απόφαση ωστόσο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή οι συγκεντρώσεις, δεν επιτρέπεται να εξελιχθούν σε πορείες, για λόγους ασφαλείας.

Ειδικότερα, στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ στις 4 το απόγευμα, αντεξουσιαστές και αντιφασίστες θα συγκεντρωθούν στο Μοναστηράκι και τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας: «Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Μοναστηρακίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω Απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης».

Κλειστοί θα είναι από τις 15:00, οι σταθμοί του μετρό, «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν με νεότερη οδηγία.