«Φωτιά» είναι η κατάθεση του κοινωνικού λειτουργού και μέλος των Γιατρών του Κόσμου Αναστάσιου Υφαντή, ο οποίος υποστηρίζει ότι στις ρατσιστικές επιθέσεις των μελών της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών, πολλές φορές έβαζαν εκπαιδευμένους σκύλους να δαγκώνουν τους αλλοδαπούς.

Στην κατάθεση του, ο κ. Υφαντής αναφέρει πως «από τον χειμώνα του 2012 μέχρι και την άνοιξη του 2013, διαπιστώσαμε μεγάλη αύξηση του αριθμού των θυμάτων που είχαν δεχθεί επίθεση, κυρίως πρόσωπα προερχόμενα από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Σε τέσσερις- πέντε επιθέσεις, έχουμε επίθεση από σκύλο τον οποίο έχουν οι ομάδες επίθεσης, δεν είναι αδέσποτος, αλλά τον χειρίζεται κάποιος από την ομάδα», αναφέρει ο κ. Υφαντής σύμφωνα με το Εθνος.

Παράλληλα, στην κατάθεση του ο κ. Υφαντής αποκαλύπτει και την «γκάμα» των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι στους «στόχους» της ακροδεξιάς οργάνωσης, «υπάρχουν και ανήλικα θύματα καθώς και γυναίκες. Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα έχουμε δει δύο ασυνόδευτους ανηλίκους που έχουν δεχθεί επίθεση, εκ των οποίων ο ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και έγινε προστασία του θύματος που περιέγραψε και το λογότυπο της οργάνωσης».

Τέλος, οι περιγραφές των μαρτύρων για τα άτομα που συμμετείχαν στις άγριες αυτές επιθέσεις, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας, καθώς η μαρτυρία αναφέρει: «Τα θύματα, αναγνωρίζουν κυρίως το ντύσιμο, μαύρα ρούχα, στρατιωτικού τύπου ντύσιμο, με αρβύλες ή παντελόνια με τσέπες στο πλάι και φούτερ με κουκούλα την οποία φοράνε συνήθως κατά την επίθεση. Κάποιοι από τους δράστες όπως έχει αναφερθεί, φέρουν μπλούζες με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής».

-