Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί. Νεκρή βρέθηκε σήμερα το πρωί η 27χρονη εκπαιδευτικός που αγνοείτο από χθες το απόγευμα στη Ρόδο, όταν έπληξε το νησί σφοδρή κακοκαιρία που.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον 50χρονο άντρα εκπαιδευτικό, ο οποίος επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο και αγνοείτο από χθες. Στο νησί σπεύδει ελικόπτερο Super Puma με 10 άνδρες της ΕΜΑΚ, ανάμεσά τους και δύτες, για να συμμετάσχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρή, στην περιοχή της Ιαλυσού, μία 40χρονη γυναίκα, η οποία ανασύρθηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής από την κοίτη χειμάρρου στην γέφυρα Μαριτσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα δεν οδηγούσε αυτοκίνητο, αλλά φαίνεται να παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής.

Έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου, οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.