Στο νοσοκομείο της Νίκαιας διακομίστηκε σήμερα το μεσημέρι υπάλληλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα ρομά και μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Φυλή.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε ότι «Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουμε σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, οι συνήθεις ύποπτοι συνεχίζουν τις παράνομες έως και εγκληματικές πράξεις τους. Δεν πάει άλλο. Έχουμε απευθυνθεί δεκάδες φορές σε όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης έκτασης παρανομίας. Έχουμε επισημάνει ότι κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ανθρώπινες ζωές. Επιτέλους οι συμμορίες που λυμαίνονται τον ΧΥΤΑ και αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτές πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί εν έτει 2013 να επικρατεί στον ΧΥΤΑ ο νόμος της ζούγκλας».
Ο υπάλληλος, που είναι χειριστής μηχανήματος έργου, εκτελούσε εκείνη τη στιγμή εργασίες διάστρωσης προϊόντων καταστροφής (παραφαρμακευτικών, μη χημικών, προϊόντων), όταν δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση με πέτρες από τους Ρομά και μετανάστες που είχαν εισέλθει με στόχο να τα περισυλλέξουν με προφανή στόχο να τα επαναπροωθήσουν στην αγορά.
Αμέσως συνάδελφοί του τον απομάκρυναν από τον χώρο και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Το μηχάνημα προώθησης απορριμμάτων του Συνδέσμου υπέστη εκτεταμένες φθορές από τον «πετροπόλεμο» των ρομά και των λαθρομεταναστών.
Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως για το παραπάνω συμβάν και κατέφθασαν περιπολικά αυτοκίνητα. Οι αλλοδαποί ή Αθίγγανοι όμως εξαφανίστηκαν αστραπιαία μετά τον τραυματισμό του χειριστή, όπως και αστραπιαία είχαν εμφανιστεί.
Μετά το σοβαρό επεισόδιο ο ΧΥΤΑ Φυλής διέκοψε τη λειτουργία του και δεν θα δέχεται απορρίμματα μέχρι το πέρας του ωραρίου εργασίας.
Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής να υπάρξει και νέα συνάντηση για την επανεκτίμηση της κατάστασης σχετικά με την αποτροπή εισόδου των Αθιγγάνων και αλλοδαπών στο Χ.Υ.Τ.Α., καθώς η πρόσθετη περίφραξη δεν απέτρεψε ολοσχερώς την είσοδο των ατόμων αυτών.