Η "Γιορτή Ροδιού" αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες γιορτές της Ερμιόνης, διότι προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και προβάλει το φημισμένο σε όλους, ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ διαφημίζοντας παράλληλα και την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ντόπια παιδιά, ντυμένα αγρότες, προσέφεραν ρόδια στους επισκέπτες, ενώ οι επισκέπτες απόλαυσαν παραδοσιακές νοστιμιές με βάση το ρόδι που παρουσίασε  ο Σεφ κ.Θοδωρής Αγγελασόπουλος. Τον τελευταίο μάλιστα συνεχάρη για τις γαστρονομικές δημιουργίες του ο Πρόεδρος των Αρχισέφ κ. Νίκος Σαράντος.
Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι συνταγές Σολωμός μς δεντρολίβανο, σάλτσα ροδιού και μαύρη ζάχαρη καθώς και το κοτόπουλο με χυμό ροδιού , κάρυ και θυμάρι. Συνταγές που για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν τη φήμη του κ. Θοδωρή Αγγελασόπουλου τόσο σε Ελλάδα όσο και εξωτερικό.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Αλμυράς παρουσία Δημάρχου Ερμιόνης και Υφυπουργού Τουρισμού.


O διάσημος Σεφ, Θοδωρής Αγγελασόπουλος
Τέλος, στην φετινή Γιορτή Ροδιού ξεχωριστή είναι και η συμμετοχή της μουσικής μπάντας του ΚΕΘΕΑ Στροφή. Το ΚΕΘΕΑ Στροφή είναι το πρώτο θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης ουσιών στην Ελλάδα από το 1988, που βοηθάει τους έφηβους και τους νεαρούς ενήλικες να επανενταχθούν στην κοινωνία.