Το FTHIS.GR επικοινώνησε με τον πιο στενό συνεργάτη του Μιχάλη Ασλάνη, τον Ανδρέα Γαβαλά, ο οποίος υπήρξε για 22 χρόνια δικηγόρος και έμπιστος φίλος του.

Ο ίδιος αποκάλυψε στη δημοσιογράφο Μαίρη Παλιαλέξη  ότι ο θάνατος του ήταν για εκείνον μεγάλο σοκ και τεράστια απώλεια.

"Δεν το πιστεύω ότι αυτοκτόνησε. Μιλήσαμε την Παρασκευή για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και είχαμε βάλει μπροστά από Σεπτέμβριο να ρυθμίσουμε τις οικονομικές του εκρεμμότητες.
 Τα είχαμε τακτοποιήσει όλα. Τα είχαμε βάλει σε ένα δρόμο και με τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, θα ρυθμίζαμε τα χρέη σε ΙΚΑ και Εφορία. Δεν είχαμε μια σχέση απλώς επαγγελματική.
Ήμουν ένα από τα πιο κοντινά του πρόσωπα. Γνωριζόμαστε 22 χρόνια. Ο Μιχάλης ήταν φίλος μου".

- Ποτέ δεν σας είπε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει;

"Όχι! Όχι! Ποτέ! Ποτέ δεν υπονόησε κάτι τέτοιο. Ήταν πράγματι προβληματισμένος. Τον τελευταίο χρόνο, δεν ήθελε να βγει έξω, είχε κλειστεί στον εαυτό του, αλλά αν είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του πιστεύω ότι θα το έλεγε σε κάποιον από εμάς τους φίλους του. Θέλω να δω το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Δε θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Μπορεί να είναι κάτι άλλο.
Ο Μιχάλης είχε πολύ υψηλό ζάχαρο που του δημιουργούσε ψυχολογικές μεταπτώσεις, έπαιρνε αγωγή για το ζάχαρο.
Στις συζητήσεις μας μιλούσαμε για το τι πρέπει να κάνουμε από Σεπτέμβρη. Ο Μιχάλης ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, πολύ καλοπροαίρετος και το γεγονός ότι ενώ ξεκίνησε από το μηδέν, δημιούργησε μία πολύ καλή οικονομική κατάσταση και τελικά λόγω της κρίσης και λόγω ανθρώπων που εμπιστευόταν, έπαθε μεγάλη οικονομική καταστροφή, τον κατέβαλε πάρα πολύ".