Η Ναταλία Γερμανού μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της πώς αποφάσισε να φύγει από τον Alpha.
«Ήταν ένα farewell, όπως λέμε καλή αντάμωση. Ένα διαζύγιο κοινή συναινέσει. Αν και η λέξη διαζύγιο ηχεί κάπως άσχημα και δεν κάνει για την περίσταση, αφού ό, τι έγινε, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δεν υπάρχει ούτε πικρία ανάμεσά μας, ούτε παρεξήγηση, ούτε θυμός. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αυτή η αποχώρηση, τουλάχιστον από τη μεριά μου γιατί είμαι άνθρωπος που η λέξη αχαριστία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του», δήλωσε στο περιοδικό «Tv Έθνος».

 Η απόφασή της δεν έγινε εν μια νυκτί καθώς όλη τη σεζόν δεν υπήρχε και το καλύτερο κλίμα στην εκπομπή. «Δεν ήταν ξαφνικό ούτε για μένα, ούτε για το κανάλι. 
Για εμένα αυτή η εκπομπή ήταν το σημαντικότερο βήμα μου, ήταν η εκπομπή που με έκανε παρουσιάστρια. 
Το να κάνεις για πέντε χρόνια οκτώ ώρες ζωντανή εκπομπή κάθε εβδομάδα είναι κάτι που σε δυναμώνει και σου δίνει εμπειρία που την κουβαλάς για τα επόμενά σου βήματα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην τηλεόραση. 
Δε θα μπορούσα να αποχωρήσω με άλλο τρόπο από ένα κανάλι που επί επτά χρόνια με στηρίζει και μου έχει δώσει τόσα».
 Ακόμα εξήγησε ότι στην πρωινή ζώνη έδωσε ότι ήταν να δώσει και τώρα θέλει να κάνει άλλα πράγματα. «Αισθάνθηκα πως ότι είχα να δώσω σ' αυτή την εκπομπή το έδωσα και θα ήταν άδικο και για την εκπομπή, αλλά και για μένα να προσπαθώ να δώσω κάτι παραπάνω, ενώ ένιωθα ότι ήθελα να προχωρήσω κάνοντας κάτι άλλο».