Στο προσκήνιο έρχεται το λουκέτο στην κρατική τηλεόραση καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να πετύχει το στόχο για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο. 

Το θέμα θα συζητήσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ χθες η πρόταση "έπεσε" από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός μετά την κόκκινη κάρτα της τρόικας τόσο στο σχέδιο κινητικότητας του υπουργού Αντ. Μανιτάκη, αλλά και λόγω της αδυναμίας υλοποίησης της δέσμευσης για 2.000 απολύσεις από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους" υψηλόβαθμος παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και τις κόκκινες κάρτες επικοινώνησε με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προτείνοντας άμεσα τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ. Πρότεινε την επαναλειτουργία μετά από εύλογο χρονικό διάστημα με μικρότερο προσωπικό και με νέα δομή.

Ωστόσο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν αντιρρήσεις και το θέμα θα λυθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σημείωσαν ότι συμφωνούν στην αναδιοργάνωση αλλά όχι στο λουκέτο της ΕΡΤ. Υπολογίζεται ότι από την αναδιοργάνωση στην ΕΡΤ θα απολυθούν 600 άτομα.