Μπορεί το γυναικείο ποδόσφαιρο να μην είναι ευρέως γνωστό στην Ελλάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και μάλιστα έχουν πολλές επιτυχίες. Ο πρώην προπονητής της ομάδας του Ηφαίστου, Νίκος Λαμπράκος μίλησε αποκλειστικά στο panelnews.gr και αναφέρθηκε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης και για τα μελλοντικά του σχέδια. Αναλυτικά:

-Πραγματοποιήσατε μια πολύ καλή σεζόν με τον Ήφαιστο, κατακτώντας την 1η θέση στον όμιλο σας…
Nαϊ , έτσι είναι αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό για να ανέβουμε κατηγόρια.. Όλο τον χρόνο τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά μέσα σε 45’ χάθηκαν όλα. .Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.. Μέσα σε μια στιγμή μπορεί να τα κερδίσεις η να τα χάσεις όλα…Τώρα αφήνω μια ομάδα έτοιμη στους επόμενους να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν…Εγώ με αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να δουλέψω άλλο ούτε κάθε μέρα να ζω με το άγχος.

-Φύγατε από τον Ήφαιστο. Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον…

Έφυγα και πιστεύω ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα γι αυτά τα παιδία γιατί το άξιζαν…Τα σχεδια μου είναι πρώτα απ όλα να κάνω κάτι δικό μου για να το αγαπάω και περισσότερο και να σκεφτώ με ησυχία κάποιες προτάσεις που εχω και από Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό…θα κατηγορηθώ άλλη μια φορά αλλά θα το πω:με τον αθλητισμό στην Ελλάδα δεν αξίζει να ασχολείσαι…το μόνο που κάνουμε είναι να κατηγορεί ο ένας τον άλλο και όταν τον έχει μπροστά του να είναι φίλοι….Εμένα δεν μου αρέσει αυτό και ούτε μου αρέσει να δουλεύω τσάμπα….

-Είπατε ότι έχετε προτάσεις και από το εξωτερικό. Σκέφτεστε δηλαδή να φύγετε από αυτή την χώρα και να διεκδικήσετε το όνειρο σας αλλού;

Και βέβαια το σκέφτομαι.. Ήδη είμαι σε συζητήσεις και αν το συμφωνήσουμε σύντομα θα φύγω…Δεν πιστεύω ότι έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους ξένους που έρχονται εδώ…Επειδή είναι ξένος πληρώνεται…Ο Έλληνας ;;;τσάμπα και θα δούμε….

-Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στο γυναικείο ποδόσφαιρο για να γίνει καλύτερο;

Μεγάλη κουβέντα…το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι…Φταίνε και οι ομάδες αλλά και η ομοσπονδία δεν ‘’υπάρχει’’…Δεν υπάρχει αρχή και τέλος…πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή με ανθρώπους που αγαπάνε το γυναικείο…..Τώρα απλά μας το έχουν επιβάλει από την uefa και εμείς κάνουμε κάτι για να λέμε ότι ασχολούμαστε….υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαφημιστεί το γυναικείο και όχι ανά πάσα στιγμή να τρέχουν τα παιδία από δω και από κει για να παίζουν και να μην μπορούν να παίξουν μετά με την ομάδα τους λόγω κούρασης…είναι πολλά τα λάθη αλλά γίνονται και πολλά χρόνια….Άρα κάτι σημαίνει…κάθε χρόνο και χειρότερο…

-Μάθαμε ότι θα κάνετε και ένα τουρνουά Βeach Soccer γυναικών…
Εδώ και αρκετά χρόνια μαζί με μια συνάδελφο την κα. Αθηνά Ρεντουμη επειδή έχουμε σχεδόν την ίδια ΄΄τρέλα΄΄ για το ποδόσφαιρο θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα σε πολλά παιδία από Α’ ,Β’ και Γ’ κατηγορία να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο και να κάνουν στην άμμο ότι δεν μπορούν να κάνουν σε επίσημα παιχνίδια.. είναι ένα τουρνουά γεμάτο ποδόσφαιρο, μπάνιο, γέλιο, φωτογραφίες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς σε ένα υπέροχο χώρο στην Χαλκίδα στο καφέ ΄΄daluz΄΄…

-Κάτι άλλο που θα θέλατε να πείτε;

Μετά από τόση δουλεία που κάναμε με αυτά τα παιδία αυτά τα 3 χρόνια με 2 φορές να τερματίζουμε στην πρώτη θέση και με μια καλή πορεία στο κύπελλο δεν πιστεύω ότι μου άξιζε τέτοιο τέλος….θέλω να ευχαριστήσω τον προηγούμενο πρόεδρο κο παπαχριστόπουλο παν. και τον γ. αρχηγό Π. Μανιτα που με πίστεψαν όλον αυτόν τον καιρό…….
Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή συνέχεια….
Επιμέλεια: Βαρβάρα Φανίδη