Λίγες ημέρες έχουν περάσει όπου το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση δόθηκε στη δημοσιότητα. Και το όνομα αυτής ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική ραδιοφωνία Ιντερνετ τηλεόραση). Ο διάβολος θα  κάνει πάρτι. Το αγγλικό λογότυπο της νέας ΕΡΤ θα είναι NERIT. Εβραϊκή λέξη. 

NERIT είναι το όνομα ενός κοριτσιού  και είναι μια παραλλαγή της NERA (εβραϊκά), και η έννοια του Nerit σημαίνει "κερί".  Ένα κατάλληλο όνομα για ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της Hannukah.
Η λέξη Νera διαθέτει 2 διαφορετικές μορφές: Nerit και Neriya.

Η γιορτή του Χανουκά διαρκεί οχτώ ημέρες και καθιερώθηκε από τον Γεουντά τον Μακκαβαίο για να σηματοδοτήσει τον εξαγνισμό του Ναού του Σολομώντα ύστερα από τη νίκη σε μάχη κατά του στρατού των Σελευκιδών και τον διωγμό τους από τη χώρα.

O βασιλιάς Αντίοχος είχε εκδώσει ένα διάταγμα με περιοριστικούς νόμους κατά των Εβραίων και τους απαγόρευε να διδάσκονται την Τορά και να τηρούν τις Εβραϊκές εντολές. 

Oι Εβραίοι αντιστάθηκαν και κατόρθωσαν να συντρίψουν τον στρατό των Σελευκιδών. Όταν επέστρεψαν στον ναό τους βρήκαν μόνο ένα μπουκαλάκι με αγνό ελαιόλαδο που δεν είχε σπάσει για να ανάψουν το λυχνάρι του ναού, τη μενορά.
Το λάδι έφτανε για μία ημέρα μόνο και όμως διήρκεσε οχτώ ημέρες, όσο χρειάστηκε για να φτιάξουν καινούριο λάδι και να το φέρουν από την Ιερουσαλήμ.
 Αυτό το συμβάν αποτέλεσε την αφορμή για την παράδοση να ανάβουμε κεριά στη γιορτή του Χανουκά. 
Το πρώτο βράδυ του Χανουκά ανάβεται ένα κερί και κάθε ημέρα προστίθεται από ένα μέχρι που το όγδοο βράδυ είναι αναμμένα και τα οχτώ κεριά της μενορά. Τα κεριά πρέπει να ανάβονται αμέσως μόλις σκοτεινιάσει, μετά την εσπερινή προσευχή.

 Ό,τι ακριβώς γίνεται αυτή τη στιγμή με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κάντε τον συνειρμό