Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Γεωργιανός δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο οποίος σκότωσε τον γνωστό ηθοποιό με 21 μαχαιριές μέσα στο σπίτι του στις 3 Ιουνίου του 2008 συγκλονίζοντας όλο το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star, η οικογένεια του ηθοποιού αισθάνθηκε δικαιωμένη όταν ακούστηκε η απόφαση στο δικαστήριο, αφού σε πρώτο βαθμό ο δολοφόνος του αγαπημένου ηθοποιού είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια, καθώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Όπως σας είχαμε πει ο David Murtikhnelli στην τελευταία απολογία του πριν την απόφαση της ποινής του, με παγερή αδιαφορία επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι αιτία της αποτρόπαιας πράξης του ήταν καθαρά και μόνο και η απαίτηση του γνωστού ηθοποιού να συνευρεθούν ερωτικά. Ωστόσο, έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις σχετικά με προηγούμενες καταθέσεις που δεν φαίνεται να έπεισε την έδρα για το πραγματικό του κίνητρο.

Ο ίδιος υποστήριξε «Πήγα τα ξημερώματα να πάρω κάτι από το περίπτερο. Με είδε, μιλήσαμε λίγο και του είπα να τον κεράσω μια μπίρα. ‘Δεν πίνω μπίρες εγώ, μόνο κοκαΐνη’, μου απάντησε. Μου είπε να μου δώσει και εμένα. 
Πήγαμε στο αμάξι του και μου είπε ότι δεν θα μου δώσει εδώ, γιατί περνάει η αστυνομία. Του είπα ότι έπρεπε να πάω στην δουλειά και μου είπε ότι είναι βαριά η δουλειά που κάνω και ότι αυτός μπορεί να μου προσφέρει μια όμορφη ζωή....Πήγαμε σπίτι του και ήπιαμε κοκαΐνη. Άρχισα να μην αισθάνομαι καλά. 
Η καρδιά μου χτυπούσε. Ένιωθα χάλια και μου είπε να πάρω και άλλη. Τρεις τέσσερις φορές πήραμε. Μετά έκλεισα τα μάτια να ηρεμήσω λίγο στον καναπέ και ήρθε γυμνός με το μαχαίρι στο χέρι και μου είπε να του πάρω πιπ@... Δεν θυμάμαι μετά τι έκανα. Θόλωσα, φοβήθηκα, αλλά δεν θυμάμαι».

Παρόλα αυτά, τόσο η πολιτική αγωγή, όσο και η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκαν, καθώς μάρτυρας – κλειδί είχε υποστηρίξει πώς και το προηγούμενο βράδυ, στις 2 Ιουνίου το θύμα είχε ξαναβρεθεί με τον κατηγορούμενο. Μάλιστα, στην κρεβατοκάμαρα του ηθοποιού είχε βρεθεί μείγμα βιολογικού υλικού και των δύο.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, το κίνητρο του ήταν η ληστεία και όχι η αξιοπρέπεια του. Όπως ειπώθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου «πρόκειται για μια επικίνδυνη προσωπικότητα που ακόμα και στην απολογία του προσπάθησε να αποκρύψει με περίτεχνο τρόπο στοιχεία που είναι γνωστά στο δικαστήριο (όπως ότι ήταν και ο ίδιος ημίγυμνος)».

Είδε πώς ο ηθοποιός ήταν ευκατάστατος και τον συνάντησε ξανά την επόμενη ημέρα, αφού είχε ήδη συνευρεθεί πιθανότατα μαζί του έναντι αμοιβής με μοναδικό σκοπό να τον σκοτώσει και να τον ληστέψει.