Ο Γιώργος Ιατρίδης είναι ο 25χρονος φοιτητής που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα, με κατηγορίες υποκίνησης διαδηλώσεων.
Ο Γιώργος Ιατρίδης ήταν μεταξύ των ξένων υπηκόων που προσήγαγαν οι τουρκικές αρχές την Τρίτη το βράδυ, στην πλατεία Ταξίμ.

Στην Κωνσταντινούπολη διαμένει το τελευταίο διάστημα ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, κατάγεται από το Ηράκλειο και έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Ιατρίδης ήταν από τους ανθρώπους που έστελναν ανταποκρίσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να παρακαμφθούν οι προσπάθειες παραπληροφόρησης για τα γεγονότα στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, σε δημοσιογραφικούς κύκλους της Κωνσταντινούπολης συζητιέται το ενδεχόμενο η σύλληψη του Ιατρίδη να υποδείχτηκε στην τουρκική αστυνομία από τους «κεμαλικούς» της αντιπολίτευσης, καθώς υπήρξαν προσπάθειες πρόκληση έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τις προηγούμενες ημέρες με τη διοχέτευση αναληθών πληροφοριών.

Ο Γιώργος Ιατρίδης είναι επίσης ο διαχειριστής του ιστότοπου alexiptoto.com.