Ανακοίνωση εξέδωσαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και δηλώνουν πως θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ανοιχτή την Ραδιοτηλεόραση.

Στο πλήρες κείμενο αναφέρουν:

«Η ΕΡΤ πρέπει να είναιανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τιςιδέες και τις δράσεις.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναιανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσειςκαι δυναμικές του.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναιανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, τηνΑφρική, την Αυστραλία.

Το δυναμικό τηςΔημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά τοκοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμηκαι τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθεμονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμηζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για έναθεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί τηνανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρομε την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών καιπελατειακών παρεμβάσεων.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναιανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.

Όσοι επεξεργάζονταισχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σεεξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.

Οι δημοσιογράφοι τηςΔημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθεμέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τονΈβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης τουΔημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες αςμείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πρινείναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση καικαλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους τωνγραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της ΑγίαςΠαρασκευής. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ».