Το ξέσπασμα του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της ΕΡΤ Γιώργου Αμυρά για τις ψεύτικες λίστες που τον φέρουν ως καλοπληρωμένο της κρατικής τηλεόρασης


Διαβάστε τι έγραψε ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook: 

"Κυκλοφορούν διάφορες λίστες (του 2008) με τις ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ αμοιβές κάποιων δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων της ΕΡΤ, έτσι ώστε να αγανακτήσει ο κόσμος και να πει "καλά κάνανε κ το κλείσανε το μπουρ...λο".

Ωστόσο σε μία απ' αυτές τις λίστες εμφανίζεται το όνομά μου με το υποτιθέμενο ποσό ετήσιας αμοιβής μου στα 62.000ευρώ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την αλήθεια: ως συμβασιούχος στην ΕΡΤ, η μηνιαία αμοιβή μου για τα πρώτα 3 χρόνια εργασίας μου ανήρχετο σε 3.000ευρώ μικτά/1800 καθαρά (περίπου 400ευρώ παραπάνω από ό,τι υποχρεωτικά βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα έπρεπε να λαμβάνω) και τα υπόλοιπα χρόνια η αμοιβή μου έπεσε στα 1.800 ευρώ μικτά/1200 καθαρά.
Σημειώστε ότι εκτός από την καθημερινή ζωντανή εκπομπή, εργαζόμουν και 2 ΣΚ το μήνα για γυρίσματα ανά την Ελλάδα και συμμετείχα σε διάφορες παραγωγές του καναλιού πέραν του Μένουμε Ελλάδα. Ουδέποτε πήρα ούτε 1 ευρώ για υπερωρίες, ουδέποτε πληρώθηκα τα ΣΚ.

Υπάρχει εξήγηση γιατί βάζουν το όνομά μου στις βρωμολίστες τους, όπως επίσης υπάρχει κ εξήγηση γιατί διαχρονικώς όλες οι κομματικές διοικήσεις της ΕΡΤ ακριβοπλήρωναν τους "δικούς τους" ενώ όλους τους υπόλοιπους (κυρίως εμάς τους συμβασιούχους), μας είχανε χεσμένους. Ακούστε λοιπόν:

Κάποια στιγμή ζήτησα αύξηση και μετά από 2 χρόνια συνεχών αιτημάτων μου, ο τότε γενικός διευθυντής της ερτ, αποφάσισε να μας διπλασιάσει (σε μένα και τη Ρένια) την αμοιβή μας. Δεν το έκανε από φιλευσπλαχνία αλλά γιατί πολύ απλά ενημέρωσα επισήμως τη διοίκηση ότι ΔΕΝ θα ανανέωνα το συμβόλαιό μου που έληγε καθώς είχα πολύ καλύτερες προτάσεις από ιδιωτικά κανάλια. Λίγο καιρό μετά βγήκαν στη δημοσιότητα οι λίστες της ΝΤΡΟΠΗΣ με τα υπέρογκα ποσά των "ημετέρων". Μετά τη ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ κατακραυγή, η ΕΡΤ ακύρωσε όλες τις αμοιβές και πήρε πίσω και την αύξηση του μισθού μας και επιπλέον μας έκανε και μείωση της αμοιβής μας. Ωστόσο το όνομά μου παρέμεινε στη λίστα. Δηλαδή και δαρμένος και ...

Εν κατακλείδι: να είστε προσεκτικοί με ό,τι γράφεται και ακούγεται αυτές τις μέρες περί ΕΡΤ, πρόκειται για αδίστακτα ανθρωπάρια που οσμίστηκαν αίμα και ορμάνε στο κουφάρι της ΕΡΤ."