Η ταλαντούχα ηθοποιός Άντα Λιβιτσάνου μιλά ανοιχτά για την περιπέτεια με την υγεία της, τον καρκίνο και το χειρουργείο.

«Ήταν σοκαριστικό ότι θα έπρεπε να υποβληθώ σε χειρουργείο. Όταν ξεκίνησα να κάνω εξετάσεις ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγα σε μια τόσο σύνθετη εξέλιξη. Πόσο μάλλον όταν αφορά σε ένα χειρουργείο που πρέπει να αφαιρεθεί ένας πολύ σημαντικός αδένας, δίπλα στις φωνητικές χορδές, εν μέσω ενός show που μόλις είχε ξεκινήσει. Δεν ήξερα τι να πρωτοδιαχειριστώ», είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό "Εγώ weekly».

«Νομίζω η πρώτη αίσθηση ήταν αυτή του πανικού, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Ο γιατρός μου εξήγησε ότι κανονικά δε θα πρέπει να ανησυχώ, καθώς είναι 100% ιάσιμο. Δεν υπήρχε κίνδυνος, δεν υπήρχε μετάσταση, απλά έπρεπε να μπω γρήγορα στο χειρουργείο. Φυσικά όλα αυτά ήταν άκρως ανακουφιστικά» τόνισε η ηθοποιός.
Τώρα αναρρώνει στο σπίτι της και δηλώνει: 

«Η πρόληψη σώζει και θα το φωνάζω από εδώ και πέρα για πάντα. Πρέπει να είμαστε τυπικοί, διότι μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προλάβουμε σχεδόν τα πάντα. Ζούμε σε μια εποχή που η επιστήμη είναι τρομερά εξελιγμένη και είναι κουτό να μην την χρησιμοποιούμε υπέρ μας. Το τονίζω, διότι κι εγώ είμαι αναβλητική στις εξετάσεις μου, όπως και οι περισσότεροι. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δε θα επαναληφθεί ποτέ».

Και δεν δίστασε να πει: «Θεωρώ ότι μέχρι το χειρουργείο διαχειρίστηκα καλά τον εαυτό μου. Βεβαίως είχα κι εγώ δύο – τρεις στιγμές έντονης θλίψης. Αλλά επειδή είχα και το σόου, ξεχνιόμουν αρκετά. Προσπαθούσα να σκέφτομαι θετικά και να ισορροπήσω όσο το δυνατόν την ψυχολογία μου. Μετά το χειρουργείο ίσως να είχα περισσότερες στιγμές αδυναμίας, αλλά θεωρώ ότι είναι λίγο ορμονικό. Δε δίνω σημασία και προχωρώ», είπε.
«Μην φοβάσαι. Όλα αυτά που σκέφτεσαι θα περάσουν πολύ γρήγορα. Να είσαι ήρεμος. Να χαμογελάς και όλα θα πάνε καλά. Θα έχεις ένα σημάδι που θα σε κάνει περήφανο, γιατί τα σημάδια δείχνουν ότι έχουμε ζήσει πολύ και έντονα» λέει χαρακτηριστικά στέλνοντας το δικό της αισιόδοξο μήνυμα!