Δυστυχώς η πολύ έντονη σεισμική δραστηριότητα σε όλο το νότιο Αιγαίο και σε ένα σημείο που είναι γνωστό ότι δίνει πολύ δυνατούς σεισμούς εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει δημιουργήσει ανησυχία όχι μόνο στους σεισμολόγους αλλά και στους κατοίκους της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Μετά από τη Κρήτη, ο εγκέλαδος άρχισε να επισκέπτεται τις τελευταίες ώρες και τη Κάρπαθο. Οι δονήσεις γίνονται αρκετά αισθητές λόγω του μικρού τους εστιακού βάθους.

 Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, δεν έχει ξεκαθαρίσει για το αν έχουμε δει το κύριο σεισμό, ο οποίος μάλλον ήταν ο σεισμός του προηγούμενου Σαββάτου νότια της Κρήτης ή αν περιμένουμε έναν ακόμα πιο ισχυρό σεισμό.
Το σημείο που σημειώνονται οι σεισμοί, ανήκει στο γνωστό τόξο του νοτίου Αιγαίου, το οποίο μπορεί να δώσει σεισμούς ακόμα και πάνω από 7 Ρίχτερ.

Φαίνεται πως αυτή τη περίοδο, η πλάκα της Αφρικής βυθίζεται για αρκετές ημέρες, κάτω από την πλάκα της Ευρώπης. Οι σεισμολόγοι δεν αποκλείουν και την ενεργοποίηση κάποιων άλλων ρηγμάτων, όπως και έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στη Κάρπαθο.

 Το καλό είναι ότι οι πιο πολλοί σεισμοί γίνονται μέσα στη θάλασσα.

πηγή: greek-weather