"Ουδέποτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χρησιμοποίησε, ούτε φυσικά χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο". Τη διευκρίνιση αυτή έκανε το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, απαντώντας στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, σύμφωνα με το οποίο ενημέρωνε για το ποια δημόσια πρόσωπα κάνουν χρήση κρατικού οχήματος, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και το όνομα του Αρχιεπισκόπου.


Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι όχι μόνον ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά "κανένας Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κρατικό αυτοκίνητο". Η Αρχιεπισκοπή παραπέμπει άλλωστε σε επιστολή του Αρχιεπισκόπου από 20 Νοεμβρίου 2012 προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητά την κατάργηση της δυνατότητας χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, όπως προβλέπεται από σχετική υπουργική απόφαση του Γιάννη Ραγκούση.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει λάβει απάντηση στην επιστολή του αυτή. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και το 2010.