Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν σήμερα δέκα περίπου παιδάκια στην αίθουσα ενός νηπιαγωγείου, όταν 60χρονος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας κυνηγετική καραμπίνα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας μπήκε στην αίθουσα του σχολείου, σε μια αριστοκρατική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, και έστρεψε την πριονισμένη κάνη της καραμπίνας του στον εαυτό του μπροστά στα παιδιά και έναν ενήλικο.

Ο αυτόχειρας μπήκε στο νηπιαγωγείο «χωρίς δυσκολία», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Οι αστυνομικοί δεν τον έχουν ταυτοποιήσει ακόμη ούτε γνωρίζουν τις αιτίες που τον ώθησαν να προχωρήσει στην απονενοημένη πράξη μέσα στο νηπιαγωγείο.

Ομάδα ψυχολόγων για την υποστήριξη των μαθητών δημιουργήθηκε αμέσως στο σχολείο και ένας υπεύθυνος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας εστάλη επίσης επιτόπου στο νηπιαγωγείο.
Το εν λόγω ίδρυμα είναι ιδιωτικό και καθολικό έχοντας συμβόλαιο με το κράτος. Είναι ενταγμένο σ' ένα σχολικό συγκρότημα που περιλαμβάνει επίσης Δημοτικό Σχολείο, Κολέγιο και Λύκειο, δύο βήματα από το μέγαρο των Ενβαλίντ και τον Πύργο του Άιφελ.