Το αίτημα που υπέβαλε η κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη για εισαγωγή και νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής εξετάζουν από το πρωί της Πέμπτης οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας.

Κατά πληροφορίες, το σημερινό αίτημα της κυρίας Σταμάτη αφορά σε προβλήματα υγείας ψυχιατρικής φύσεως, γεγονός που σημαίνει ότι -με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού των φυλακών Κορυδαλλού- πρέπει να διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο με Ψυχιατρική Κλινική.

Ωστόσο, η ιδιότητά της ως «ενοίκου» του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού περιπλέκει την κατάσταση καθώς οι κρατούμενοι νοσηλεύονται σε συγκεκριμένα δημόσια νοσοκομεία στα οποία υπάρχει διαθέσιμος θάλαμος, συνήθως δίκλινος, μόνο για αυτούς.

Εάν όμως ο θάλαμος φιλοξενεί ήδη έναν ασθενή, τότε ο δεύτερος που θα εισαχθεί πρέπει να είναι του ιδίου φύλου –κι αυτό φαίνεται να είναι ένα μείζον εμπόδιο στην παρούσα φάση σε ό,τι αφορά την εισαγωγή της κυρίας Σταμάτη.

Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα το νοσοκομείο «Γεννηματάς» φαίνεται ότι πληροί τις προϋποθέσεις για την εξέταση ή/και νοσηλεία εάν χρειαστεί της συζύγου του Άκη Τζοχατζόπουλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βίκυ Σταμάτη ζητεί ιατρική εξέταση ή/και νοσηλεία εκτός του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού.
Έχει ήδη νοσηλευτεί δύο φορές στο Θριάσιο νοσοκομείο με γυναικολογικά προβλήματα, ενώ προσφάτως είχε εξεταστεί και από τον Διευθυντή της Μονάδας Μαστού του Αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», κ. Κυριάκο Καλογεράκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ογκολογική Επιτροπή του νοσοκομείου (απαρτίζεται από τον επικεφαλής της Μονάδας Μαστού, έναν Παθολόγο- Ογκολόγο, έναν Παθολογοανατόμο κι έναν Χειρουργό) είχε γνωματεύσει ώστε η κυρία Σταμάτη να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, πλην όμως η ίδια είχε αρνηθεί.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η δίκη του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου με τις κατηγορίες για είσπραξη δεκάδων εκατ. ευρώ από «χρυσές» μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω off shore εταιριών.
Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στις 22 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και έπειτα από διακοπή 12 ημερών συνεχίστηκε την Τετάρτη με «βροχή» ενστάσεων από τους δικηγόρους του πρώην υπουργού, ενώ σήμερα συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων επί των ενστάσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.


protothema.gr