Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι δήλωσε, μιλώντας στο BBC, ότι άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν τον γιο του στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει το Associated Press.
Η προεκλογική περίοδος εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου έχει στιγματιστεί από βίαιες επιθέσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.
Ο κ. Γκιλάνι δήλωσε ότι ο γιος του, Αλί Χαϊντέρ - υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν ΡΡΡ για το τοπικό συμβούλιο - απήχθη στην πόλη Μουλτάν στην επαρχία Πουντζάμπ σήμερα, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου.
Ο ίδιος κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους για την απαγωγή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό, ίσως σωματοφύλακα ή γραμματέα του απαχθέντα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι έφτασαν στη συγκέντρωση με ένα μαύρο αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα.
«Κάποιοι από αυτούς άρχισαν να πυροβολούν.Ένας άνδρας που στεκόταν μπροστά από τον Γκιλάνι χτυπήθηκε και έπεσε. Μετά άρπαξαν τον Γκιλάνι, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πακιστανικό δίκτυο Geo TV.