Απ’ όλα έχει αυτές τις ημέρες ο… "μπαξές" του ΠΑΣΟΚ. Η δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (για λογαριασμό του Extra)

έφερε κάποια νότα αισιοδοξίας στην Ιπποκράτους, καθώς καταγράφει ανακοπή της πτωτικής τάσης και τουλάχιστον σταθεροποίηση στα επίπεδα γύρω από το 7%.

Δεν είναι ακριβώς ό,τι θα επιθυμούσε η ηγεσία του κόμματος, εκτιμάται όμως ότι πρόκειται για ένα καλό νέο, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά «μετρήθηκε» και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, που λογικά απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων και θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη φθορά στο ΠΑΣΟΚ. Στην πρόθεση ψήφου, στην περίπτωση που οι εκλογές γίνονταν αύριο το ΠΑΣΟΚ έχει 6,3%, ενώ η εκτίμηση ψήφου το ανεβάζει στο 7%.

Ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ εκφράζεται την ίδια ώρα η δυσφορία για την καθυστέρηση του ανασχηματισμού. Η απόρριψη εκ μέρους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά του αιτήματος, που έχει καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για αλλαγές το συντομότερο στη σύνθεση της κυβέρνησης, πληγώνει τον εγωισμό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και βάζει φρένο στις κινήσεις, που θα ήθελε να κάνει αυτό τον καιρό η Ιπποκράτους, ώστε να κερδίσει πολιτικά από το κλίμα αισιοδοξίας, που καλλιεργείται, αλλά και να συσπειρώσει το εσωτερικό του.
Προς το παρόν πάντως δεν θα υπάρξει αντίδραση, καθώς πέραν του πρωθυπουργικού ταξιδιού στην Κίνα, υπάρχει στην ατζέντα και η επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στη Γερμανία.
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Λειψία, προκειμένου να λάβει μέρος σε εκδήλωση για τα 150 χρόνια του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), το οποίο αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός νέου φορέα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας, σε μία προσπάθεια υπέρβασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς του Γιώργου Παπανδρέου, που θεωρείται ξεπερασμένη, ου μην και διεφθαρμένη.

Το θέμα αυτό αναμένεται να προκαλέσει και νέες τριβές ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου, αλλά για το τελευταίο που ανησυχούν στην Ιπποκράτους αυτό το διάστημα είναι οι αντιδράσεις και τα αισθήματα του πρώην πρωθυπουργού.

Πηγή: protothema.gr