Σχετικά με τα αναφερόμενα στην εκπομπή "Φως στο τούνελ", η οποία προβλήθηκε την 10/11.05.2013 στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ασχολήθηκε με την απαγωγή του Μάριου - Παρασκευά Παπαγεωργίου και ειδικότερα όσον αφορά στην αστυνομική έρευνα της υπόθεσης, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει τα ακόλουθα:...

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με τη συνεισφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
 Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας διενεργήθηκαν όλες οι αναγκαίες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες.
Ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές, που αξιολόγησαν την πληρότητα και την πιστότητα των αστυνομικών ενεργειών καθώς και του υλικού και των στοιχείων της έρευνας, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) έξι εκ των επτά δραστών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Επισημαίνεται επίσης ότι :

Οι μέθοδοι, που χρησιμοποιήθηκαν από ιδιώτη μοριακό βιολόγο, για την εξερεύνηση του οχήματος της μητέρας του απαχθέντα, όπως προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, είναι γνωστές και εφαρμόζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, η Δ.Ε.Ε εφαρμόζει μεθόδους επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες, διεθνώς αναγνωρισμένες και δικαστικά παραδεκτές. Διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εγνωσμένου κύρους με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία.
Ως Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία παρέχει ουσιαστική υποστήριξη και βοήθεια στο έργο όλων των Διωκτικών Αρχών της χώρας, με πολύ σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της διερεύνησης και εξιχνίασης εγκλημάτων. 
Συμμετέχει στις διεργασίες του Δικτύου Εγκληματολογικών Ινστιτούτων (ENFSI), ενώ έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2008 και διαπιστεύεται με το ISO / IEC 17025 και ISO / IEC 17020 .