Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένα 14χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελία των Γιατρών του Κόσμου.
Όπως είπε το ίδιο το παιδί, ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και του χάραξαν το πρόσωπο με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας. ''Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής βίας που έφτασε στα γραφεία μας. 
Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πως πρόκειται για ένα παιδί. Μόνο ως βαρβαρότητα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε'' δηλώνει στο NEWS 247 ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου. 
 Σύμφωνα με τον κ. Κανάκη, το παιδί έφτασε στην κλινική των Γιατρών του Κόσμου συνοδευόμενο από ομοεθνείς του ''σε πλήρη σύγχυση''. Του έκαναν 30 ράμματα στο πρόσωπο. ''Είχε ξεμείνει μόνο του, χωρίς καμία υποστήριξη. 
Οι γονείς του είχαν αποχωρήσει από τη χώρα και αυτό είχε μείνει στην Ελλάδα. Έφτασε σε εμάς κακοποιημένο, έχοντας 30 ράμματα στο πρόσωπο''. ''Του επιτέθηκαν κάποιοι με μαύρες μπλούζες, τον χτύπησαν και τον χαράκωσαν με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας, αφού πρώτα τον ρώτησαν από πού είναι και αν έχει μαζί του χαρτιά παραμονής''. 
 «Τον ρώτησα κάποια στιγμή με με τον μεταφραστή μας τι άλλο θα ήθελε εκείνες τις πρώτες ώρες. - Δεν μπορείς να μου δώσεις αυτό που θέλω, αποκρίθηκε σιγανά. -Δοκίμασε, μπορεί και να μπορώ. - Θέλω τη μαμά μου... Γύρισα το κεφάλι από την άλλη...'' '
'Είχα πολύ καιρό να δω τόσο τρομαγμένο πλάσμα'', λέει ο κ. Κανάκης. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Κανάκης είχε καταγγέλλει ότι μέλη της Χ.Α. είχαν πάει έξω από το πολυιατρείο της οργάνωσης στο Πέραμα, όπου στάθηκαν απειλητικά και φώναξαν συνθήματα. 

 Πηγή: www.lifo.gr