Στη Βενεζουέλα υπάρχει πράγματι έλλειψη παραγωγής ρολών χαρτιού υγείας, η κατανάλωση των οποίων είναι ίση με 125 εκατ. ευρώ ανά μήνα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργού Fleming. 
Προς το παρόν, όμως, υπάρχει μια υπερβάλλουσα ζήτηση, που ανέρχονται σε περίπου 40 εκατομμύρια ρολά χαρτί υγείας, γεγονός που καθιστά δύσκολο να ανακτήσει τα εμπορεύματα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Και «Αυτή είναι η κατηγορία ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση, δεδομένου ότι ο δασμός Τσάβες δεν αποδέχεται την ήττα του μέτρου ήρθε πριν από λίγες εβδομάδες. Η κυβέρνηση του Καράκας, παρατηρήσεις Frankfurter Allgemeine Zeitung , θέλει να αντιδράσει με την εισαγωγή του χαρτιού τουαλέτας,

ROLLS οικονομία; - Υπάρχουν διάφορα προϊόντα, εκτός από το χαρτί που χρησιμοποιούμε όταν πάμε στην τουαλέτα, όπως η ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα ή το ρύζι, τα οποία αγοράζονται από τους καταναλωτές με δυσκολία Βενεζουέλας. Τα βρείτε σε καταστήματα ή σούπερ μάρκετ είναι συχνά δύσκολη, και η αντιπολίτευση κατηγορεί τις Τσάβες οικονομικές πολιτικές του παρελθόντος και του παρόντος την εν λόγω μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι καταναλωτές.
 Η κυβέρνηση βλέπει μια συνωμοσία αντί αντίθετων δυνάμεων στο Chavism, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την οργή ​​του πληθυσμού, προκειμένου να πέσει.
 Ο υψηλός πληθωρισμός που επικρατεί στη Βενεζουέλα, καθώς και πολιτικές για τον έλεγχο των τιμών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών που εισήγαγε ο Τσάβες κατά τα τελευταία χρόνια, και ενισχύθηκε από Maduro, ωστόσο, εμφανίζονται ως μια εξήγηση τουλάχιστον πιο αξιόπιστα. Μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση Καράκας έχει ανακοινώσει σχέδια για την εισαγωγή 760.000 τόνων τροφίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οξεία έλλειψη που αντιμετωπίζουν από τον πληθυσμό.

Μετωπική σύγκρουση -
Η σύγκρουση για το χαρτί υγείας είναι μόνο το τελευταίο επεισόδιο της μονομαχίας που συνεχίζεται χωρίς αποκλεισμούς πλάνα για ένα μήνα τώρα, δεδομένου ότι οι Βενεζουέλας προεδρικές εκλογές κερδήθηκαν από Capriles της Maduro.
 Ο κληρονόμος του Τσάβες άρπαξαν μια επιτυχημένη σφιχτά, η οποία δεν αναγνωρίζεται από τον αντίπαλό του, ο οποίος έχει κατ 'επανάληψη κατηγορηθεί για νοθεία στο μπροστινό μέρος του Τσάβες
.Η αντιπολίτευση δεν έχει ακόμη αποδεχθεί τη νίκη του νέου προέδρου, έτσι ώστε στην προσεχή της Νότιας Αμερικής κατά Maduro έχουν ζητήσει συναντήσεις με τους θεσμικούς στοιχεία των άλλων χωρών, προκειμένου να επιβεβαιώσει την έλλειψη νομιμότητας του σημερινού προέδρου.
Οι προεδρικές εκλογές είχαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, γιατί η επιτυχία της Maduro ήταν πολύ πιο αυστηρό από τις δημοσκοπήσεις, οι προσδοκίες των σχεδόν όλους τους παρατηρητές, όπως είχε στις αποδόσεις από τις τελευταίες διαβουλεύσεις που κέρδισε ο Τσάβες, παρά την ασθένειά του ήταν εμφανής σε προχωρημένο στάδιο.