Με όλη τη δύναμη της ψυχής της η Ρούλα Κορομηλά ξεσπά κατά του ρατσισμού. Με ένα μήνυμα ανθρωπιάς και σεβασμού για όλες τις οντότητες της Γης. Για άλλη μια φορά αποφασίζει να δείξει πως είναι ταγμένη για τον άνθρωπο και πως θα ξοδέψει τον εαυτό της μέχρι το τέλος , προκειμένου να υπερασπίζεται τα δικαιώματα στη ζωή.

Διαβάστε τι έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook:

"πές μου αν είσαι ρατσιστής να σου πω ποιός είσαι". Κάθε άνθρωπος,αναξάρτητα χρώματος, φυλής, διατηρεί μέσα του αναμμένη την ίδια φωτιά συναισθημάτων με όλους εμάς...Δηλαδή, αγαπά, χαίρεται,κλαίει, πονάει, θαυμάζει, σκέπτεται, δημιουργεί, γελάει,μοχθεί , παλεύει να επιβιώσει , ζει, πεθαίνει.... Ο τρόπος εκφρασης των συναισθημάτων αλλάζει... απόλυτα φυσιολογικό, το βρίσκω...
Διερωτώμαι όμως, πως προκύπτει να βλέπουμε μόνο λάθη, μετριότητα, ανικανότητα και μόνο άπειρα ελαττώματα σε άλλες φυλές και "στολίζουμε " τους εαυτούς μας μόνο με αρετές, προτερήματα, υπεροχή κ μόνο ύψιστο μεγαλείο??? 
Διερωτώμαι πως γίνεται να βλέπουν κάποιοι, συνανθρώπους μας με εχθρότητα και προκατάληψη καλλιεργώντας ρατσιστικές αντιλήψεις και αισθήματα κατωτερότητας , επιχειρώντας μάλιστα επιμελώς, να φανατίζουν κάποιους χωρίζοντάς τους σε αγέλη!!! Ομάδες!!! με χρώματα!!! πολλά χρώματα και εξωτερικά γνωρίσματα!!!!

Η μια ομάδα εναντίων της άλλης ε??? Πάνω απ΄όλα το ατομικό συμφέρον ε??? Άγνωστη λέξη το συλλογικό ε??? Κοινωνική συνείδηση ανύπαρκτη ε??? Ντροπή!!! (το λιγότερο...) Επιτέλους, αξίζει να επιβάλλονται κυρώσεις( όπως συμβαίνει σε κάθε σοβαρό κράτος) σε όσους καταπατούν τ ανθρώπινα δικαιώματα και δεν σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση του κάθε ατόμου. 
Ας επιβληθούν κυρώσεις όμως κ σε όσους με τις δηλώσεις τους καλλιεργούν ρατσιστικές αντιλήψεις ελέω "ποιοτικού" βίου... Άλλωστε " μεγάλος" άνθρωπος ειναι αυτός που αποδέχεται τους άλλους ώς μεγαλύτερους κ πιο σπουδαίους απ αυτόν, μαθαίνει απο τα προτερήματα των άλλων και φέρεται και εκφράζεται γενναιόδωρα και σεμνά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. 
Μεγάλος είναι αυτός που έχει αποθέματα αγάπης για όλους και πρωτίστως, διατηρεί και τις απαιτούμενες ισορροπίες οταν και οπου χρειάζεται αλλά διατηρεί και αλώβητη την δική του ταυτότητα...!!! 
Επιπλέον, όσοι "γεννήθηκαν" ρατσιστές και όσοι αντιλαμβάνονται οτι ο ρατσισμός είναι "επίκτητος"!!! οφείλουν ν αντιληφθούν πως δεν χωράνε ανάμεσά μας!!! λυπάμαι!!! Τους λυπάμαι!!! Αυτά!!!!!!!