Άμεση ήταν η απάντηση της Έδρας στην απόφαση του Άκη Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει από τη δίκη έως ότου κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM1.
Λίγο πριν φύγει από την αίθουσα ο πρώην υπουργός, ο πρόεδρος του είπε ότι «επισημαίνω αυτό είναι ένα ποινικό δικαστήριο και εδώ μας ενδιαφέρουν μόνο τα ποινικά στοιχεία αυτής της απόφασης. Είμαστε μόλις στον πρώτο μάρτυρα. Αφήστε να γίνει η διαδικασία και θα τα δούμε. Δεν υπάρχουν εδώ σκιές. Όποιος είναι αθώος θα πάει στο καλό και όποιος είναι ένοχος θα πληρώσει το τίμημα».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η τακτική εισαγγελέας κ. Αδειλίνη ανέφερε ότι είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να αποχωρήσει από τη διαδικασία, ενώ επεσήμανε ότι αντικείμενο της υπόθεσης είναι ένα σκάνδαλο διαφθοράς και έτσι ο κόσμος «θα περίμενε από τον υπουργό του να στηθεί απέναντι στο δικαστήριο και να αντικρούσει τις κατηγορίες και να πει ότι είναι αθώος».

Και ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Παναγιωτοπουλος είπε ότι είναι δικαίωμα του κ. Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει, ωστόσο συμπλήρωσε πως «είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει. Αλλά ο κατηγορούμενος υποχρεούται να παραμείνει και να ακούσει τους μάρτυρες, την πολιτική αγωγή, έστω και εάν βάλει ωτοασπίδες στα αυτιά του, έστω και εάν λύνει σταυρόλεξα, είναι απαραίτητη η παρουσία του εδώ».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου, στελέχους ΦΑΕΕ, συμβούλου του ανακριτή σε οικονομικά θέματα.
ΠΗΓΗ: newsbeast