Τι ήταν εκείνο που έπεισε την Γωγώ Μαστροκώστα τον Μάρτιο του 2010 να μιλήσει δημοσίως για την περιπέτεια της υγείας της;

«Θα σας απαντήσω αλλιώς. Μόλις προχθές με πήραν από μια εταιρεία τηλεφωνίας για μια προσφορά. Η κυρία που ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής, μόλις με αναγνώρισε άρχισε να με ευχαριστεί, γιατί ακούγοντάς με, πήγε και έκανε μαστογραφία εντοπίζοντας εγκαίρως κάτι στο στήθος της.
Το έκανα λοιπόν, για την ευαισθητοποίηση των γυναικών. Μη σας φανεί γελοίο, αλλά όταν συνέβη σε μένα συνέβη και στην Κάιλι Μινόγκ! 
Μέχρι κι εγώ λοιπόν που έχω απομυθοποιημένα τα πάντα, σκέφτηκα: “Ορίστε το αντιμετωπίζει κι αυτή”. Έπαιρνα δύναμη. Έτσι σκέφτηκα πως και άλλες γυναίκες θα παίρνουν δύναμη από μένα. Κατά καιρούς μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας μου, είναι εκατοντάδες οι γυναίκες που μου μεταφέρουν πως τους δίνω δύναμη όταν με βλέπουν υγιή και όμορφη ξανά στα περιοδικά» τόνισε στο Hello.

Η ιστορία του καρκίνου έχει τελειώσει για εκείνη; «Ποτέ δεν τελειώνει. Στη ζωή σου δεν θα υπάρξει ποτέ μια ξέγνοιαστη μέρα κι αυτή είναι η πραγματικότητα. 
Όλα ξεκινούν απ’ το μυαλό μας. Το μυαλό σου δεν θα είναι ποτέ όπως πριν. Στιγμές ξεγνοιασιάς φυσικά και νιώθω και μάλιστα είναι περισσότερες απ’ όσες είχα στο παρελθόν. Αλλά επαναλαμβάνω πως ξέγνοιαστη μέρα δεν θα υπάρξει δυστυχώς. Αισιοδοξία εκπέμπω και το ξέρω. Όμως είναι πολύ προσωπικές οι στιγμές που κάτι θα δεις, κάτι θα θυμηθείς, κάτι θα σκεφτείς».

Επιθυμεί ένα δεύτερο παιδί; «Μια τέτοια ιστορία δεν τελειώνει έτσι απλά. Μπορεί να σου αφήσει διάφορα θέματα σωματικά ή και ορμονικά τα οποία μπορεί να σε δυσκολέψουν πάρα πολύ στο να κάνεις ένα παιδί. 
Ούτε για μένα λοιπόν δεν έχουν κλείσει όλα τα θέματα και δεν έχει παρέλθει ακόμη η κρίσιμη λεγόμενη πενταετία. Κι ακόμη κι αν κλείσει η πενταετία δεν ξέρω και πάλι αν θα μπορώ να κάνω δεύτερο παιδί. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο, αλλά ένα δεύτερο παιδί, ή και παραπάνω αν γινόταν, είναι κάτι που το θέλω πολύ και το ρίσκο θα το έπαιρνα».

Πηγή: gossip-tv.