Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση μετά τη σημερινή συνάντηση, στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, του ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Αντιπροέδρου της Σκοπιανής κυβέρνησης για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Φατμίρ Μπεσίμι:
«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιμένει στην απόφασή της να εκχωρήσει σύνθετη ονομασία στα Σκόπια που να περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία και γεωγραφικό προσδιορισμό. Ήταν σαφής η σημερινή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Σκοπιανής κυβέρνησης ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα.

Υπενθυμίζω ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έχει καταθέσει επανειλημμένως Επίκαιρη Ερώτηση, προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, χωρίς να έχει πάρει την οποιαδήποτε απάντηση. Τόσο γρήγορα ξεχάστηκαν από κάποιους τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη όπου υπάρχει Ομογένεια, στα οποία εκατομμύρια Έλληνες φώναζαν ΟΧΙ στην εκχώρηση του ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας;

Όσοι έχουν κοντή μνήμη θα το θυμηθούν, όταν ο κόσμος για το εθνικό αυτό ζήτημα θα αναλάβει και πάλι πρωτοβουλίες αντίστασης. Υπενθυμίζω, τέλος, ότι στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στη Βουλή οι εκπρόσωποι της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, το πρώτο θέμα που έθεσαν σε εμάς που απαρτίζαμε την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, ήταν η πλήρης διαφωνία για τα συγκυβερνητικά σχέδια «για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας» όπως τόνισαν χαρακτηριστικά».